0

В аско Василев шашна Токио с изпълнение на цигулка на живо по улиците на японската столица.

Българският музикант отишъл на голяма пешеходна пътека и започнал да свири на легендарната си 300-годишна цигулка „Амати“, докато народът и гостите на Токио пресичат.

Тайто

Въпреки уличните условия Васко направил кратко и бързо виртуозно изпълнение. Сцени от него той пусна в социалните мрежи. Снимките са направени в токийския район Тайто, известен с множеството гигантски корпорации, музеи, галерии и традиционни къщички.

Васко Василев – Дон Кихот с цигулка

Освен това спонтанни представления на живо пред множество хора Васко Василев направил още във Валенсия, Милано, Лондон, София, Видин, Враца и други градове, а те са документирани от тв камери, казаха от екипа на цигуларя пред „Телеграф“.

В момента Васко Василев е в Лондон, където усилено репетира. А и там е време за местния Великден.

Само преди няколко дни Васко показа как се радва на живота и племенниците в английска ферма, където се снима заедно с понита, магарета джуджета, камили и колоритни прасета.

18

Междувременно стана ясно, че Васко Василев е планирал 18 последователни концерта у нас през есента.

СКАНДАЛНО: Васко Василев чака мейл 3 месеца от наш театър!

Това турне на виртуоза започва на 5 ноември в София и завършва на 25 ноември във Велико Търново. Между тях са Плевен, Русе, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Димитровград, Стара Загора, Асеновград, Пловдив, Пазарджик, Панагюрище, Дупница, Благоевград, Сандански и Гоце Делчев, а билетите вече са в продажба.

Цените в София са между 40 и 120 лв., а в провинцията са предимно от 40 до 60 лв.