1

А ктьорът Мариан Бачев бе сурвакан неприятно от Националната агенция за приходите, докато се готви за откриването на фестивала на Тодор Колев в Шумен идната седмица, ожали се самият той.

Оказа се, че НАП са го подгонили за неплатен данък в размер на един цял лев и 89 стотинки. 

Репутация

С типичното си чувство за хумор комикът разказа цялата история.

Фонд Култура оряза парите на Мариан Бачев

„Не е шега! Уведомление от НАП: Уведомяваме Ви, че имате неплатено задължение в размер под 20 лв. Независимо че дължимата сума не е голяма, наличието на неплатено задължение може да Ви създаде значителни неудобства при ползването на административни услуги като получаване на удостоверение за наличие или липса на задължения или да повлияе негативно на репутацията Ви при кандидатстване за кредитиране, участие в програми за подпомагане и др. Сумата се оказа 1.89 лв. Внесох 5 лв. Изряден съм. Ни мож ма пипна - репутацията ми е спасена“, разказа Бачев.

НА СЦЕНАТА НА ДРАМАТА В РУСЕ: Мариан Бачев става директор в „Балкански синдром“

„Това са глупости, системите им не работят! Пращат имейли първо, че е под 20 лв., после, че е под 10 лв. Затова го разказах, иначе всичко съм си платил“, коментира пред „Телеграф“ любимецът на публиката.

Премиер

На 25 юни той ще открие първия Комедиен театрален фестивал „Тодор Колев“ в Шумен.

„Ще участваме със спектакъла „Да, господин премиер“. Кандидатствахме и ни одобриха. 10 постановки сме“, сподели Мариан Бачев.

ПОД ВЕНЧИЛОТО: Мариан Бачев каза заветното "Да" (СНИМКА)

На въпроса на „Телеграф“ дали са се познавали с незабравимия комик той отвърна: „Засичали сме се по коридорите в НАТФИЗ, поздравявали сме се, но толкова, не сме били близки“.

След това участие актьорът намалява темпото за лятната ваканция и ще играе само 1-2 представления през юли и август.

„Голям педал е от януари – репетиции, представления, работя и в Американския колеж, в телевизията... дето се вика, не знаеш живееш ли, работиш ли“, смее се Бачев.

През август той ще заведе семейството си на планина у нас, а после и на море в Гърция.