0

О ще две жертви на бившия на Кейти Пери се оплакали след като британската телевизия BBC започна собствена проверка по случаите с известния актьор и комик. 

BBC предостави актуална информация за разследването си, след като през септември британски медии публикуваха твърденията на четири жени, че са били сексуално насилвани от Ръсел Бранд между 2006 и 2013 г., в разгара на славата му. 48-годишният Бранд отрича обвиненията.

СТЪЖНИ МУ СЕ! Бившият на поп звездата Кейти Пери обвинен в изнасилване (ВИДЕО)

Комикът е работил като радиоводещ в BBC от 2006 до 2008 г. Телевизията заяви, че е регистрирала общо пет жалби срещу Бранд, включително от двама души, които са подали оплаквания и са изразили притеснения по време на работата на Бранд в медията и отново, след като той е напуснал корпорацията. Друг човек е подал отделна жалба след напускането на Бранд, а след като BBC започна своето разследване през септември, са се явили още двама души.

В изявлението на Питър Джонстън - директор по редакционните жалби на телевизията, не се уточнява естеството на последните обвинения. Новинарският уебсайт на медията съобщи, че те "се разбират като свързани с поведението му на работното място и не са от сериозно сексуално естество".

Обвиненията срещу Бранд, публикувани през септември от вестниците "Times" и "Sunday Times" и в документален филм на Channel 4, включват твърдения, че Бранд е извършил сексуално посегателство над една жена по време на тяхна връзка, когато тя е била на 16 години. Друга жена твърди, че Бранд я е изнасилил в Лос Анджелис през 2012 г. Имената на обвинителките не са посочени. 

ЗВЕЗДНИ НЕВОЛИ: Проговори поредна жертва на бившия на Кейти Пери

Във връзка с твърденията на една от жените, че Бранд е използвал коли на BBC, за да я закара от училище до дома си, когато е била на 16 години, телевизията заяви, че вече не разполага с данни за резервациите на коли от онова време. От телевизията заявяват, че разследванията продължават. "Въпреки че работата ми по никакъв начин не е приключила и поради това все още не мога да направя никакви заключения, изглежда, че срещу Ръсел Бранд не са били предприети никакви дисциплинарни мерки по време на ангажимента му към BBC през 2006-8 г. преди напускането му на корпорацията", каза още Питър Джонстън.