0

Б ритни Спиърс планира да продаде имение в Калифорния, което тя и съпругът ѝ Сам Асгари купиха през юни миналата година, ден след като официално сключиха брак, за 11,8 милиона долара. Това съобщи в понеделник интернет порталът "TMZ".

След като се освободи от попечителството на баща си, поп иконата поискала да започне живота си на чисто в жилището с площ от около 1,1 хиляди квадратни метра, намиращо се в град Калабасас, окръг Лос Анджелис, Калифорния, пише изданието. Певицата обаче не харесала новата къща и смятала да я пусне на пазара. Все още не е ясно, дали тя ще потърси друг дом, или ще реши да живее в имението си в калифорнийския град Таузънд Оукс, което през 2015 г. стана нейна собственост срещу 7,5 милиона долара. Именно под неговия покрив се състоя сватбената церемония, през която тя се врече във вечна вярност на настоящия си съпруг.

През 2008 г. изпълнителката беше обявена за частично недееспособна поради проблеми с наркотиците и опасения относно психичното ѝ здраве. Оттогава финансите ѝ, включително многомилионен доверителен фонд, се контролираха от нейния баща и назначен от съда адвокат, припомня БТА. На 13 ноември 2021 г. американски съд постанови да се прекрати настойничеството на Джейми над популярната му дъщеря.

Състоянието на Бритни Спиърс, която е носителка на редица музикални награди, включително "Грами", се оценява на около 60 милиона долара.