0

В инс Макмеън се връща отново в борда на WWE няколко месеца след като се оттегли от компанията по време на разследването на секс скандала.

От WWE заявиха, че основателят и мажоритарен акционер ще се върне като изпълнителен директор. Той също така обяви промени на борда.

Междувремено акциите на компанията скочиха с повече от 22%.

Макмеън се оттегли като председател и главен изпълнителен директор на WWE през юли.

Wall Street Journal съобщи през лятото, че Макмеън се е съгласил да плати повече от 12 милиона долара през последните 16 години, за да потисне обвиненията в сексуално неправомерно поведение и изневяра.

Шефът на кеча правил тайни плащания за $20 милиона

Компанията заяви, че ще разгледа „всички стратегически алтернативи за максимизиране на стойността за акционерите“.

Слухове, че WWE може да се интересува от продажбата на организацията се оказаха верни, след като стана ясно, че Саудитска Арабия ще купи компанията.

Саудитска Арабия купува кеча! Фондът в страната ще даде 6,5 милиарда за целия бизнес

„Вярвам, че WWE има уникална възможност по време на този критичен момент да увеличи максимално стойността за своите акционери и всички други заинтересовани страни“, пише Макмеън.

„По-конкретно, предвид бързо развиващия се медиен пейзаж, в който все повече компании се стремят да притежават интелектуалната собственост, предлагана на техните стрийминг платформи – твърдо вярвам, че най-доброто нещо, което трябва да направят всички акционери на WWE и други заинтересовани страни, е да предприемат цялостна преглед на стратегическите алтернативи."

Компанията заяви в началото на ноември, че разследването на специална комисия, сформирана за разглеждане на обвиненията в неправомерно поведение, е приключила и че комисията е била разпусната.

Завръщането на Макмеън съвпада с излъчването на някои от най-големите премиум събития на живо на WWE за годината. Royal Rumble се провежда този месец в Тексас, докато Wrestlemania, двудневно събитие, започва през април.

Макмеън каза в изявление, че не възнамерява завръщането му да има никакво влияние върху ролите, задълженията или отговорностите на съществуващия мениджърски екип на WWE.

Дъщеря му Стефани Макмеън е съизпълнителен директор заедно с Ник Хан. Зетят на Макмеън, Пол Левеск, който се подвизава със сценичното име Triple H е главен директор по съдържанието.