0

World Wrestling Entertainment (WEE) разкри във вторник, че независимото разследване на финансови записи е открило допълнителни $5 милиона в недекларирани лични плащания, извършени от бившия главен изпълнителен директор Винс Макмеън – което довежда общата сума на незаписаните плащания до $19,6 милиона, пише ЕТ.

Световната федерация по кеч разкри в изявление до SEC, че на 17 юни специална комисия е "провеждала разследване на предполагаемо неправомерно поведение" на Макмеън - който след това подаде оставка като главен изпълнителен директор на 22 юли, на фона на разследването.

„На 25 юли 2022 г. Компанията обяви, че плащанията, които Винс Макмеън се е съгласил да извърши през периода от 2006 г. до 2022 г. (включително платени и дължими в бъдеще суми на обща стойност 14,6 милиона долара), не са били правилно записани като разходи в консолидираните финансови отчети на Компанията“, се посочва в документа за подаване на документи към SEC.

„От този момент Компанията установи, че две допълнителни плащания на обща стойност 5 милиона долара, които не са свързани с обвиненията, довели до разследването на специалната комисия, които г-н Макмеън направи през 2007 г. и 2009 г., трябваше да бъдат записани в консолидираните финансови отчети на Компанията", се казва още в документа.

WWE обясни, че докато въпросните „незаписани разходи“ са „несъществени за всеки отделен период“, те планират да преразгледат предишните си финансови отчети за последните няколко години.

Компанията също така каза, че е установила, че техният „контрол и процедури за оповестяване и вътрешен контрол върху финансовото отчитане не са ефективни в резултат на една или повече съществени слабости“

В документацията на WWE също се посочва, че те са "получили и може да получат в бъдеще регулаторни, разследващи и изпълнителни запитвания, призовки или искания, произтичащи от, свързани с или във връзка с тези въпроси."

Макмеън – който остава акционер с контролен дял в WWE, въпреки че се оттегли като главен изпълнителен директор миналия месец – беше първо разследван за предполагаемо тайно плащане на 3 милиона долара на бивш служителка, с която се твърди, че е имал афера.

Разследването беше предизвикано от разкритие на Wall Street Journal, което твърди, че Макмеън може да е правил допълнителни плащания и споразумения с други жени в миналото.

Разследването на специалната комисия на WWE не е публикувало информация за какво се твърди, че McMahon е похарчил $19,6 милиона в неразкрити лични плащания или дали е свързано с предполагаемите тайни плащания.

След оставката му дъщеря му Стефани Макмеън влезе в ролята на временен главен изпълнителен директор и председател за времето на разследването.