0

У биецът на легендарния рапър Тупак Шакур е излъгал признавайки си, че е поръчител на покушението, заради пари, твърди неговият адвокат, след като гангстерът се яви в съда в Лас Вегас.

Според новата версия 60-годишният Дуейн "Кийф Ди" Дейвис измислил ролята си в убийството на Шакур през 1996 г., за да натрупа десетки хиляди долари чрез медийни интервюта и мемоари.

НА СВОБОДА: Убиецът на Тупак си отива у дома!

Новият адвокат на Дейвис - Карл Арнолд заяви пред The ​​U.S. Sun, че е уверен, че ще освободи клиента си в „едно от най-големите дела в историята на Лас Вегас“.

Арнолд казва, че предишните самопризнания на Кийф за убийството са били повлияни от бившия следовател от полицията на Лос Анджелис Грег Кадинг, който след разследване на смъртта на Ноториъс Би Ай Джи и Тупак, издава книга и създава медийна кариера около покушенията.

Според адвоката нямало доказателства, че Дейвис е замесен. По думите му клиентът излъгал за пари. Арнолд определи твърдението на прокурорите, че Кийф е „заплаха за обществото“ като „нелепо“.

НОВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА: Пъф Дади оркестрирал убийството на Тупак!

„Видях клетвена декларация от съсед, който живее точно до него и каза, че са едни от най-добрите съседи. Никога не сме чували за г-н Дейвис да бъде заплаха до този процес и когато той се готви да излезе, изведнъж той се превръща в заплаха“, посочи адвокатът.

Дуейн Кийф Ди Дейвис (на малката снимка)

 Дуейн Кийф Ди Дейвис (на малката снимка)
gettyimages

По време на 10-минутното му изслушване съдия Карли Кирни се съгласи да отложи началната дата на процеса за убийството на Тупак. Следващото заседание е насрочено за 25 април.