0

З аподозреният за убийството на легендарния рапър Тупак Шакур Дуейн "Кийф Д" Дейвис ще бъде пуснат на свобода до дни, заяви неговият адвокат, въпреки че вече е прекарал месец зад решетките, опитвайки се да събере достатъчно пари, за да плати гаранцията си от $750 000.

КОНСПИРАЦИЯ: Килърите довършили 2PAC в болницата!

Адвокатът на Кийф от Лас Вегас Карл Арнолд каза пред The U.S. Sun, че е „100 процента уверен“, че Дуейн Дейвис ще плати гаранцията в следващите дни. 

Заподозреният за убийството на Тупак лежи в затвор в окръг Кларк в Лас Вегас, след като в началото на януари съдия му определи парична гаранция, за да бъде пуснат под домашен арест.

ЗАД РЕШЕТКИТЕ, НО НЕ ЗА ДЪЛГО: Пускат под домашен арест убиеца на Тупак!

Властите обаче ще проверят от къде идват парите на Дуейн Дейвис и дали са законни. Това трябва да стане до 20 февруари, когато е насрочено изслушване.

Дуейн Кийф Д Дейвис (на малката снимка)

 Дуейн Кийф Д Дейвис (на малката снимка)
gettyimages

Според адвоката му това, че Дейвис си е признал, че е накарал гангстери да убият Тупак, няма да бъде достатъчно, за да го осъдят за убийство,

Той вярва, че записаното в продължение на два часа и половина признание на Кийф за това как е ръководил убийството на Тупак дори не трябва да се счита за доказателство за обвинението.

НОВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА: Пъф Дади оркестрирал убийството на Тупак!

Арнолд смята, че тежестта на закона е на страната на неговия клиент – въпреки че Кийф е дал много интервюта, потвърждавайки, че е ключов играч в прословутото престъпление от 1996 г.

Той каза, че дори ако записаното признание на някогашния бос на бандата доведе до присъда в окръжния съд на Вегас, това ще даде основание за незабавно обжалване на по-високи нива.

Миналия месец прокурорите включиха в делото записаното признание на Кийф от 2008 г. - направено по силата на споразумение за имунитет.

ИЗВЪНРЕДНО! Откриха убиеца на Тупак

Предлаганата сделка позволи на Кийф защита от наказателно преследване преди, но прокурорите заявиха, че сега може да се използва в техния случай, защото той заявил в съда, че е излъгал полицията.