1

О бискираха къщи на рапъра Шон "Диди" Комбс, известен с псевдонима си Пъф Дади, който е в центъра на съдебни дела за трафик на хора и сексуално насилие.

Въоръжени агенти от Вътрешна сигурност са влезли в луксозни имоти на Източното и Западното крайбрежие на САЩ.

НОВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА: Пъф Дади оркестрирал убийството на Тупак!

Операцията се ръководи от Вътрешна сигурност, подпомагана от федерални агенти. Хеликоптери също участваха в акцяита. 

"По-рано Вътрешната сигурност (HSI) Ню Йорк изпратиха части, като част от текущо разследване с помощта на отделите в Лос Анджелис и Маями. Ще предоставим допълнителна информация, когато стане налична", се казва в изявление, разпространено от американските медии.

Източници от органите нареда казаха пред TMZ, че случая се разглежда от Южния окръг на Ню Йорк. Докладите казват, че това е свързано с обвинения в трафик на сексуални услуги - които бяха повдигнати срещу Диди през последните месеци от различни ищци.

Срещу него са заведени поне четири съдебни дела, като обвиненията датират от десетилетия.

МЪКИТЕ МУ НЯМАТ КРАЙ: Мъж обвини рапъра Диди в сексуално насилие

През декември една жена обвини Комбс в сексуално насилие, твърдейки, че той и други хора са я изнасилили групово, когато е била на 17 години. В съдебния иск се казва, че Комбс и други мъже са я дрогирали, преди да я изнасилят многократно. Комбс категорично отрича всички обвинения срещу него.

Междувременно се появиха кадри на Диди, който си се разхожда привидно спокойно на летище Miami-Opa Locka Executive, където очевидци казваха на TMZ, че рапъра и няколко души от компанията му били спрени от федералните.

Продуцентът и музикант се шляя из митническата служба на летището, като не е с белезници и не е задържан.

Все още не се знае кой тончо е с Диди на летището. Това, което се знае е, че Диди е бил спрян от Вътрешната сигурност на летището, докато е бил на борда на частния си самолет.

Според източни на Диди не е арестуван и не се е опитвал да бяга.