1

К ание Уест се извини публично на еврейската общност за миналите си действия. Той го направи на иврит. 

СТРАШНА ИЗЛАГАЦИЯ: Кание Уест нарисувал свастика по време на бизнес среща

 

Шаблонното естество на съобщението, преведено на английски, накара много фенове да се чудят дали съобщението наистина е написано от Уест или от някой негов партньор.

Преди повече от седмица рапърът бе заснет да говори точно обратното. Някои фенове си помислиха, че изкуствения интелект е написал съобщението, с което се извинява за своя антисемитски език.

ПАК ГО ЗАГАЗИ: Обвиниха Кание Уест в расизъм срещу чернокожите

„Искрено се извинявам на еврейската общност за всяко непреднамерено избухване, причинено от думите или действията ми. Нямах намерение да нараня или да неуважа и дълбоко съжалявам за болката, която може да съм причинил. Ангажирам се да започна със себе си и да се уча от този опит, за да осигуря по-голяма чувствителност и разбиране в бъдеще. Вашата прошка е важна за мен и аз се ангажирам да поправя грешката и да насърчавам единството“, гласа съобщението в Инстаграм.

Извинението дойде по-малко от две седмици, след като изпълнителят беше излъчен на живо да изнася дълга реч, включваща антисемитски изказвания, включително сравняването му с Исус Христос и Хитлер. 

Кание Уест шокира с признание: Обичам Хитлер и нацистите!

 

Новото извинение не споменава този или друг конкретен случай на антисемитско поведение. 

Публикацията обаче идва малко преди да излезе новия му албум „Vultures”

Напоследък Кание се въздържа от публикации в социалните мрежи, където се появиха някои от най-разпалващите му забележки за еврейската общност. При отсъствието на такива изглеждаше възможно рапърът да е възприел по-спокойно отношение към евреите, докато се отдалечи донякъде от светлината на прожекторите.

Датата на излизане на „Vultures“, се променя няколко пъти – в един момент беше планирана Нова година – но последната дата, посочена в магазина на iTunes, е 12 януари.

Мъск реже крилцата на Уест

 

Няма посочен партньор за разпространение на албум и наблюдателите на звукозаписната индустрия са любопитни да видят дали някой голям дистрибутор би бил готов да работи с такава токсична фигура в този момент.

Въпреки имиджа си на антисемит, Уест продължава да се радва на подкрепа от почитателите си. Фен базата му може да е намаляла, но продължава да го подкрепя и дори на фона на противоречията.