0

К алин Сърменов собственоръчно чисти улицата и тротоара пред Сатиричния театър, увери се „Телеграф“.

„Много държа на хигиената и знам, че човек трябва да получи това, за което плаща. Освен художествената част хората трябва да имат всички видове комфорт, в това число влизат и тоалетните. Ако ми покажете по-добри от тоалетните на Сатиричния театър, аз веднага ще им направя основен ремонт. Изключителна хигиена и на изключително ниво е качеството на обслужването на хората, които седят в театъра ни“, заяви пред „Телеграф“ директорът.

За пример

Сърменов отбеляза, че всеки ден лично проверява и отпред, и вътре в театъра какво е почистено. „Не давам прах да има по лампите на централния вход. И го показвам винаги - отивам и събирам сам боклука. Казвам: „Не искам да ви вкарвам в душевен дискомфорт, аз нямам проблем с това, ще отида и ще го изчистя. То е за нас, за всички“. Директорът добавя още: „Ученик съм на Леон Даниел и той казваше: „Театърът започва от улицата“ – в смисъл трябва да предразположиш зрителя. Затова нашата фасада изглежда така, тя те вкарва в друга емоционалност“. После поясни: „Със собствени пари отидох и купих полупрофесионална водоструйка. Подарих я на театъра. С нея се чисти и мие. А общинарите искаха да ни глобят, че използваме вода от чешмата за това нещо“.

Начин

Сърменов отбелязва: „Трябва да се научим да живеем така. Ходенето на театър отдавна не е мероприятие. Има театри, в които, като им отида в тоалетната, ме е гнус, срам ме е от това. Не искам на никого да размахвам пръст, а просто давам пример, ако някой го хареса, и той да направи нещо подобно“. И отсича: „Българинът непрекъснато е недоволен, непрекъснато някой друг му е виновен, а през това време може да свърши такива неща, че да останат във времето. Стамболов го е казал. Един от малкото българи, които са си свършили работата, когато е имал възможност. И ние за благодарност му разцепваме главата насред „Раковски“.