0

Ф ренската прокуратура отхвърли жалба на френската актриса Елен Дарас, в която се твърди, че е била сексуално нападната от Жерар Депардийо, позовавайки се на давностния срок за предполагаемото престъпление.

Френският президент защити Жерар Депардийо

Дарас подаде официална жалба срещу 75-годишния актьор, твърдейки, че Депардийо я е нападнал на снимачната площадка на филма на Фабиен Онтениенте „Диско“ през 2007 г.

Дарас направи обвиненията си публично достояние в интервю за френска телевизия през декември. Интервюто, съчетано със сурови кадри на Депардийо, в които прави сексуално неуместни и неприлични шеги, предизвика обществено вълнение във Франция, което някои сравняват с движението #MeToo, което беше подтикнато от свидетелствата на жертви на холивудския продуцент Харви Уайнстийн.

ПРЕПЪЛНИ СПИСЪКА: Жерар Депардийо е обвинен в изнасилване на журналистка

Тринадесет жени скочиха да обвиняват Депардийо в сексуално насилие, включващо инциденти, обхващащи две десетилетия. През февруари 2021 г. Депардийо беше обвинен в изнасилване и сексуално посегателство, за които се твърди, че са извършени през 2018 г. срещу актрисата Шарлот Арнолд. Дарас беше изслушан като свидетел по време на текущото разследване и избра да подаде отделна жалба миналия септември.

Но прокуратурата в Париж в понеделник отхвърли жалбата на Дарас поради изтекла давност. Депардийо не е осъден по нито едно от обвиненията. Той отрича да е правил нещо нередно.

ТРАГЕДИЯ: Актрисата, обвинила Жерар Депардийо в изнасилване, се хвърли в Сена!

Обвиненията срещу Депардийо разделиха френската нация. Светила в индустрията, включително Софи Марсо и Лор Калами, призоваха актьора, а тогавашният министър на културата Рима Абдул-Малак предположи, че Депардийо може да бъде лишен от медала си на Почетния легион, най-голямата гражданска награда в страната.

Но други се надигнаха в негова защита, включително френският президент Еманюел Макрон, който каза, че Депардийо е бил жертва на „преследване“. Няколко видни ВИП персони, сред които френската певица и бивша първа дама Карла Бруни-Саркози и английската актриса Шарлот Рамплинг, подписаха отворено писмо в подкрепа на Депардийо, което описва отношението към него в медиите като „линч“.