0

"Рапърът Кание Уест даде заявка за президентските избори в САЩ на 5 ноември 2024 г.", написа сп. "Ролинг стоун". Доналд Тръмп се хвалеше, че Уест е негов приятел от дълго време и двамата са си правили взаимни услуги. Но дори при последното си изказване бившият президент го разкритикува след продължаващият публичен срив и антисемитските изблици на Кание Уест, които станаха твърде крайни дори за най-безкомпромисните и склонни към скандали поддръжници на известния рапър.

Откакто Уест сипе тиради в Twitter, че планира да направи "death con 3" на евреите, бившият президент Доналд Тръмп, коментира пред доста хора, че Уест се държи като луд и че има нужда от професионална помощ, според два източника, запознати с казуса.

Певецът отговори положително на въпрос дали смята да се кандидатира за Белия дом. Той също заяви, че е избрал свой кандидат за вицепрезидент. "Това е Майло Янопулос", каза Кание Усет.  Майло Янопулос от писател, оратор и известен журналист се превърнал в аутсайдер заради скандални изказвания. Неговият расизъм, сексизъм, трансфобия и други форми на фанатизъм и тесногръдие минават всякакви граници след като наяве излязоха негови коментари, в които той изказва евентуална подкрепа към сексуалния тормоз над деца. Капката, която преля чашата е едно старо видео.

То е от консервативния сайт Reagan Battalion и в него Янопулос защитава тезата "13-годишни" да правят секс с "по-възрастни мъже". Като дете Майло е бил насилен от свещеник. Така че той счита, че сексуалният тормоз, на който е бил подложен, му е бил само от полза.

Рапърът Кание Уест участваше в изборите през 2020 година и тогава спечели около 60 000 гласа. Кание получи около 0,4 процента от гласовете в щатите с преобладаващо селско население Айдахо, Оклахома и Юта. По брой на гласовете Кание се е представил най-добре в щата Тенеси като там за рапъра са гласували близо 10 200 души.