0

П ринц Хари не остава по-назад от съпругата си Меган Маркъл – в. „Сън“ разкрива, че херцогът на Съсекс работи усилено по издаването на свои мемоари, които се очаква да излязат от печат в САЩ около коледните празници. Датата на публикуване на книгата вече е била отлагана веднъж, но източник уверява, че тя ще се появи на пазара до края на годината.

По данни на изданието мемоарите на Хари вече са написани и завършеният ръкопис е парафиран от адвокатите му. Самият принц описа автобиографията си като „сърдечна и интимна“, но мнозина се опасяват, че тя ще предизвика нови разногласия с британското кралско семейство.

Даяна

От известната досега информация става ясно, че голяма част от книгата на Хари ще бъде посветена на майка му – принцеса Даяна, която загина в тежка катастрофа в Париж преди 25 г. Съобщава се, че за новата си книга принцът е бил „интензивно фокусиран“ върху разследването на последните часове от живота на Лейди Ди.

Източници от съдебните кръгове в Париж твърдят, че подчинени на херцога на Съсекс са издирвали информация за автомобилната катастрофа, която през август 1997 г. отне живота на майка му.

„Има основания да се предположи, че принц Хари е силно фокусиран върху получаването на повече информация за смъртта на майка си. Има много хора във Франция, които си спомнят нощта на инцидента. Съвсем нормално е синът на Даяна да иска да научи повече за смъртта на майка си, за да го разкаже в своята книга“, цитира вестникът думите на един от източниците си.

Даяна почина на 36-годишна възраст, когато колата, в която пътуваше, се удари в стълб в един от тунелите в Париж. Приятелят й Доди ал Файед и шофьорът на превозното средство Анри Пол също загинаха при инцидента. Разследването на френските власти заключи, че катастрофата е настъпила в резултат на загубата на контрол от страна на Пол, който шофирал с висока скорост, докато е бил в нетрезво състояние.

Проблемите

Коментатори, следящи отблизо живота на кралското семейство, твърдят, че книгата ще бъде фокусирана върху страданието на Хари след трагичната кончина на майка му. 37-годишният принц неведнъж е споделял за сполетелите го психични проблеми, които се опитвал да разреши с употребата на алкохол и наркотици.

Притесненията са, че мемоарите на принца ще нажежат отново градуса на напрежението със семейството му. Издателите обаче са категорични – книгата на Хари няма да съдържа критика към кралица Елизабет II. Нещо повече – тя е била единствената, която Хари е известил за намерението си да напише книга.