0

П ринцът и принцесата на Уелс посетиха доброволците, които оказват помощ и събират средства в подкрепа на общностите, засегнати от катастрофалните земетресения в Турция и Сирия, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън се срещнаха с представители на мюсюлманския център "Хейс", които чрез събиране на дарения след молитви са събрали над 25 000 британски лири (30 000 долара) помощи за пострадалите от земетресенията.

Getty images

Те се срещнаха и с представители на благотворителни организации, членуващи в Комитета за извънредни ситуации при бедствия (DEC), включително хуманитарни работници, които наскоро се завърнаха от кризисната зона в Турция.

Двойката се срещна и с други общности, които са положили значителни усилия за набиране на средства в рамките на кампанията.

Getty images

Мащабна кампания за набиране на средства във Великобритания, инициирана от ОИК, събра 100 млн. британски лири. Призивът беше отправен на 9 февруари и включваше дарение от 5 млн. британски лири от британското правителство чрез схемата U.K. Aid Match.