0

"Ученето през целия живот остава концепция, която ние трябва да прилагаме във всичко. Пожелавам им да следват мечтите си, да грабят смело с пълни шепи от живота и да го живеят този живот, да му се не види".

Това сподели проф. д-р Даниела Илиева в специално интервю за Edna.bg.

Даниела, бе една от трите успешни жени, които разказаха своите истории и ни предизвикаха не просто да мечтаем, но и ни вдъхновиха да постигаме целите си по време на специалното събитие на Edna.bg  "Историите на Edna жена: Пътят към успеха", което се проведе на 15 октомври.

Юлиян Христов

Даниела Иванова е изпълнителен директор на една от най-успешните български неправителствени организации – Фондация „Право и Интернет“, автор на няколко книги и един от най-популярните академични професори в страната. Тя е и професионален консултант по Бизнес етикет и международен протокол, сертифицирана от EUROPROTOCOL – The European School of Protocol.

Какво каза тя пред камерата на Edna.bg, вижте:

- Коя е жената, която е оставила най-ярък отпечатък върху личността ти днес и е твое вдъхновение?

- Бих казала, че това е един събирателен образ на доста жени, за които съм чела, до които съм се докоснала, които са носили така важните за мен качества - мъдрост, класа, постоянство и страст да следват мечтите си. Така че този събирателен образ, в който влизат всички такива жени, е именно общата жената, която ме вдъхновява.

- А с какво те вдъхновиха останалите дами по време на събитието? Какво ще си „откраднеш“ от тях?

- Много ми харесва на Крисимира откровеността, това чувство за хумор, което тя влага във всичко. Много ми допадна също спокойствието на Гери и начинът, по който е преминала през нещата (и продължава да преминава). Това по какъв начин се е разделила с бизнеса също е впечатляващо. Всяка има какво да учи от другите.

- Кой е твоят най-пиков момент в кариерата към днешна дата?

- Спомням си един такъв момент, когато поех фондация ,,Право и Интернет“, без да имам експертиза в тази област, тотално ново начинание за мен. Едва година по-късно ние наведнъж спечелихме много проекти и тогава наистина се чувствах на върха на света, невероятно успеваемост. Мисля, че това е един такъв пиков момент, в който си доказах, че дори в област, която не е моята, мога да постигна много, да създам екип, да изградя и да постигна успехи.

- С кого тогава сподели успехите, помниш ли? Кои бяха първите хора?

- Да, спомням си, пищяхме с екипа ми, бях толкова щастлива вкъщи, споделих с всички мои близки, просто летях.

- А кой е бил най-трудният момент?

- Винаги е важно да си задаваме въпроса не само какво правя, как го правя, кога съм себе си, но и кой е до мен. Когато имаме проблем в личните отношения, с детето или с партньора, това се отразява неминуемо. Така че балансът не само в служебните, но и в личните отношения, е еднакво важен. Мисля, че годините преди да се стигне до развода ми, са били такива години, в които не съм се чувствала в най-добрата си форма.

- Как се справи с този момент, с този период?

- С помощта на много хора, с психологическа подкрепа, разбира се. Вече знаем, че не е срамно човек да търси помощта на психолози. Семейството ми наистина са ми много близки, роднините ми оказват страхотна подкрепа. Помогна и фактът, че човекът, с когото се разделях, все пак е доста интелигентен, така че взаимно просто постигнахме този елегантен развод.

- Чия подадена ръка никога няма да забравиш?

- Различни хора в различни моменти са били преломна точка за нещо - дали подадена ръка, дали да ми кажат едно изречение, което се явява един вид подадена ръка. Стига човек да има умението да слуша и да чува, да гледа и да вижда, ще успее да съзре тези знаци, чрез които съдбата му помага.

- Коя е следващата ти мечта за сбъдване?

- Много обичам да пътувам и всъщност, това е моята награда. Голяма част от това, което постигам като финансови успехи, го инвестирам в пътувания и сега ни предстои едно страхотно пътуване с децата ми. Това е една мечта, която чакам да се сбъдне. Иначе в по-работен план...точно утре започвам ново обучение в масачузетския технологичен институт на тема Neuroscience in Business. Чакам това ново поле на познание да се разкрие за мен, което също е един вид сбъдната мечта.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edna.bg (@ednabgofficial)

- Какво ще пожелаеш на всички читателки на Edna.bg, които искат или вече развиват собствен бизнес?

- Пожелавам да не спира да се учат. Ученето през целия живот остава концепция, която ние трябва да прилагаме във всичко. Пожелавам им да следват мечтите си, да грабят смело с пълни шепи от живота и да го живеят този живот, да му се не види.


Събитието на Edna.bg "Историите на Edna жена: Пътят към успеха" се осъществи с подкрепата на нашия генерален спонсор VISA и тяхната инициатива SHE'S NEXT България, за която може да разберете повече тук, както и с нашите основни спонсори от MINI, верига магазини "Рени" и JTI.

Вижте и ексклузивни кадри от събитието в нашето първо видео тук:


Емоции и вдъхновение от Събитието на Edna.bg "Историите на edna жена: Пътят към успеха"! (ГАЛЕРИЯ+ВИДЕО)

Христо Калоферов: Ожених се за най-вдъхновяващата жена (ВИДЕО)

Гери Баева след Събитието на Edna.bg: Трудно е, когато трябва да създадеш перфектния екип (ВИДЕО)

Красимира Хаджииванова след Събитието на Edna.bg: Научете се да казвате “не“ на хора и ултиматуми! (ВИДЕО)

Три дами с големи мечти: "Историите на Edna жена: Пътят към успеха"

10 ВДЪХНОВЯВАЩИ МИСЛИ от силни жени, които променят играта!

Христо Калоферов за събитието на Edna.bg: Tова ще бъде много интригуващ разговор за успеха на жените (ВИДЕО)

Красимира Хаджииванова: Пътят към успеха е осеян с безсъние, стрес и много чуденки! (ВИДЕО)

Гери Баева зарежда с мечти и мотивация по време на събитието на Edna.bg!

Проф. Даниела Илиева, която разбива клишетата!

ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС: Как да постигнем баланс между работата и личния живот?

Кои са качествата, които една жена трябва да развива, за да е успешна?

"Историите на Edna жена: Пътят към успеха" събира три успешни бизнесдами на едно място!