0

- Боро, част си от най-мащабното и най-обичаното лятно музикално турне Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour. Как минаха концертите досега?

- Концертите вървят с пълна пара и са чудесен начин да се срещна с по-малките фенове, които все още не посещават вечерните участия.

- На 19 юли сте в Бургас, а два дни по-късно, на 21 юли, ще се срещнете и с феновете във Варна. По-различно ли да е си на морето?

- Аз съм от Варна, както може би става ясно, ако човек послуша творчеството ми, и със сигурност съм пристрастен спрямо морските градове, но е факт, че и миналата година във Варна и Бургас се получиха грандиозни концерти. Със сигурност в родния ми град емоцията за мен е най-силна. Съвсем друго е от едната ти страна да се чува хубава модерна музика, а от другата вълните в морето.

- Мотото на турнето тази година е „Музиката те кара да си тук“. Какво означава музиката за теб?

- Музиката, пък и изкуството като цяло запълват пукнатините в живота ни, защото са начин да преживееш нещо, което друг човек е преживял и да изпиташ чуждата емоция като своя. Ето защо музиката сплотява хората и „те кара да си тук".

- Каква е атмосферата зад кулисите и с кого си имаш най-много приказка и се забавлявате?

- Най-често си говоря с артистите, с които имам общи проекти, но бекстейджът е чудесно място за размяна на идеи, разказване на случки и обмяна на опит.

- Как се чувстваш, когато те спрат на улицата и обичаш ли да говориш и да се срещаш с фенове?

- Срещите с фенове винаги ме радват, защото обикновено споделят истории, свързани с моите песни, и тогава наистина усещам, че музиката ми е част от живота на много хора.

- Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour ще има своя голям финал през септември. Какво подготвяш за кулминацията на турнето?

- Ако кажа, няма да е изненада (усмихва се).

- В края на миналата година извади албум под надслов „Песни за сватби и погребения“. Каква е неговата история и защо реши да направиш препратка към оркестъра на Горан Брегович с името?

- Изкуството отразява истинския живот. Миналата година се ожених, пък и контрастът между стария и новия живот ми хареса като водеща концепция за този албум.

- През зимата направи официално представяне на албума с поредица от концерти, на които излезе на сцената заедно с твоята новосформирана група, в която барабанист е Николаос Цитиридис. Очакват ли се още ваши изяви заедно?

- Да, турнето за албума мина много успешно, тъй като се сработихме страхотен екип – освен Николаос на барабаните в групата са китаристът Димитър Маринов Dimmar и диджеят Roasty Suave. Смятаме да продължим и следващият ни концерт ще е в родната Варна на 2 август. 

- „Нощни птици“ с излизането си дебютира на първо място като най-харесван български хит в ефира на The Voice. Каква е рецептата за правене на хит? И реално, като създаваш някаква песен, знаеш ли какъв живот я очаква?

- Въпреки че имам песни, които след излизането си станаха хитове, до ден днешен не знам формулата за това. Понякога има доза магия, която те кара да си пускаш дадено парче отново и отново.

- Ти си на сцената от над 10 години. Какъв беше преди 10 години и вярваше ли, че днес ще си тук, където си?

- Винаги съм вярвал, че имам какво да кажа с музиката си. Радвам се, че посланията ми стигат до хората. Но и не се чувствам, все едно съм стигнал върха, винаги има накъде да се катери.

- Имаш дуети с Криско, Тита, Атанас Колев... С кого ще бъде следващият?

- Работя по няколко интересни колаборации, но не искам да издавам предварително. Предпочитам хората да нямат никакви очаквания и да са изненадани приятно.

- Активирането на социалната мрежа Threads за Европа се оказа изключително интересен феномен. Ти си сред „президентите“ там, както феновете те обявиха. Какво ти носят социалните мрежи и общуването с феновете онлайн?

- Специално Threads приземи и доближи много хора до известните личности, които харесват. На мен особено много ми допада краткият формат, перфектен за ироничен хумор.

- Не говориш много за личния си живот. Какво те прави щастлив?

- Не говоря много за личния си живот, за да оставя творчеството да говори за мен. Но хубавите новини ги споделям, за да разпространявам, доколкото мога, добър пример. Ето една: скоро ще ставам баща за първи път!

- Какво пожелаваш на читателите на „Телеграф“?

-За финал искам да пожелая на читателите на „Телеграф“ да отварят възприятията си колкото могат повече за новото, за различното и за стойностното.

Това е той:

  • Името му е Борис Мравков
  • Роден е на 13 август 1992 г. във Варна 
  • Част от някогашното хип-хоп дуо Чукито & Boreau 
  • През 2014 г. пуска и първото си самостоятелно парче 
  • Свири на барабани в хардкор пънк групата „Гърч“ 
  • През 2023 г. се жени за художничката Ани Пунчева, от която очаква дете
  • На 2 август ще представи "Търсим си поводи" във Варна

Вторият концерт от Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024 – музиката те кара да си тук, вдигна нивото на настроението в Пловдив до краен предел. Десетки хиляди се събраха под жаркото слънце на площад „Централен“, за да се забавляват с 3 часа хитове и най-обичаните български изпълнители. За пръв път, пред толкова много публика, Dara Ekimova и Мила Роберт изпълниха общия проект „Мале, мале“, който очакваме да излезе съвсем скоро. Torino & Pashata и DARA направиха импровизирани giveaway-и и зарадваха феновете с техен мърч. 
„Майко, майко“, „Камък и ножица“ и „Задната седалка“ бяха само част от парчетата, които талантливият рапър Боро Първи изпя пред меломаните, а преди следващите концерти той даде ексклузивно интервю за читателите на „Телеграф“.

Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024 продължава в Бургас на 19 юли. Площад „Тройката“ е следващата спирка от лятната обиколка, а началото на активностите е отново в 16,00 часа. Два дни по-късно ще посетим Варна (21 юли), а през септември ще се видим в Севлиево (7 септември) и на грандиозния финал в София в средата на септември.