0

К ралицата на попа Мадона вече е единствената изпълнителка, която е провела шест турнета, събрали повече от 100 милиона долара всяко едно от тях.

Единствените хора, които са го правили досега, са „Ийгълс“, „Ролинг стоунс“, U2 и Брус Спрингстийн.

МЕЖДУ ЖИВОТА И СМЪРТТА: Мадона видяла Бог докато лежала в кома

Според Billboard Boxscore турнето с 80 концерта Celebration Tour е продало 1,1 милиона билета и е събрало 225,4 милиона долара.

Емблематичната звезда за първи път обяви турнето си през януари 2023 г. с планирана начална дата през юли същата година.

СКАНДАЛИТЕ ВДИГАТ ХОНОРАРИТЕ: Риана пее на уше за $8милиона!

Въпреки това, поради сериозен здравословен проблем, той беше отложен да започне част от турнето в Северна Америка с над 20 спирки.

Нейният европейски дебют се състоя в 02 Arena в Лондон миналия октомври и включваше 27 концерта в 10 страни с приходи от 77,5 милиона долара и 429 000 билета.

ПЪРВИЧЕН ИНСТИНКТ: Рики Мартин наду панталона и духна от концерт на Мадона! (ВИДЕО)

До края на годината Мадона изнесе три концерта в Бруклин и два във Вашингтон, окръг Колумбия, преди да продължи в Северна Америка с 42 концерта между януари и април.

В САЩ и Канада певицата спечели 133,1 милиона долара от продажбата на 616 000 билета и рязко нарастване на общите приходи от турнето.

СКАНДАЛ: Мадона се изгаври с инвалид! (ВИДЕО)

Освен това приходите от Латинска Америка с пет концерта в Palacio de los Deportes в Мексико Сити бяха от порядъка на 14,8 милиона долара с 82 400 билета.

Като цяло The Celebration Tour събра астрономическите 225 милиона долара, отбелязвайки най-печелившия тур на Мадона от 2012 г. насам, съобщава Daily Mail.