0

Н овият здравен министър проф. Христо Хинков ще забива хитовете на легендарните „Лед Цепелин“ в Стара Загора през уикенда.

Неговата банда Restart Rock ще гостува на второто издание на прочулия се вече Doctor Rock фест. Това е малко известна любопитна подробност от програмата на предстоящия от 23 до 25 юни фестивал в Града на липите, създаден от старозагорския очен хирург д-р Станимир Трошев и неговата група Led Seven.

Хоби

Групата Restart Rock на концерт в Русе

 Групата Restart Rock на концерт в Русе

„Ще свирим в събота, на 24 юни. Това е третото представяне на феста. Само кавъри на Led Zeppelin!“. Това разкри само за „Телеграф“ проф. Христо Хинков. Той обеща за феновете час с различни хитове на култовата банда. „Не съм преминавал от медицината към рока. Преди да кандидатствам медицина, съм свирил в различни групи, винаги съм свирил – като любител, разбира се. Но съм си станал лекар. Просто съм се развивал в две посоки. Това е моето хоби“, довери още здравният министър, който по специалност е психиатър и въпреки че през март закръгли 70 години, продължава да не изпуска китарата. Всъщност китарите, с които се вихри, са две – „Телекастер“ и „Спенсър“, издаде още за „Телеграф“ психиатърът министър.

Програма

Афишът за събитието

 Афишът за събитието

От 23 до 25 юни за втора поредна година година Doctor Rock фест ще отекне в сърцето на Стара Загора – Античния форум „Августа Траяна" с участието на лекари рокаджии от цялата страна.

Създаден от очния хирург д-р Станимир Трошев и неговата група, фестът обещава три вечери здрав рок, страхотно настроение и срещи с приятели. На 23 юни от 19.00 часа феста ще открият музикантите от Rock Session от София. Групата е с два самостоятелни албума зад гърба си и ще се представи с изцяло авторски репертоар. Веднага след тях ще забият Докторите от Пловдив и накрая GP Band от Бургас. Вечерта на 24 юни е за младежите от Covers on Slippers от гр. София, очарователните A.CP.C (Ей СиПи Си) от Велико Търново и Restart Rock Band – София на д-р Христо Хинков – с уникален трибют на Led Zeppelin.

Проф. Христо Хинков

 Проф. Христо Хинков

Последната фестивална вечер е старозагорска. На сцената на 25 юни се качват Macrophages (банда на Медицинския факултет на Тракийски университет), Rockstage и Led Seven.