0

Л юбовните стихове на Евтим Евтимов са събрани в изящния том „Крадец на обич“, чиято премиера е в понеделник в Народната библиотека.В

книгата са включени както най-популярните му стихове, така и последните, написани преди поетът да си отиде от този свят, съобщиха от издателство „Персей“.

В представянето ще участва и неговият син – поетът Венко Евтимов. А литературният критик и издател Пламен Тотев ще разкаже любопитни истории, свързани с творческия път на Евтим Евтимов, както и за работата си като съставител на „Крадец на обич“.

Тандем

На същото събитие Маргарита Петкова и Добромир Банев отново влизат в творчески тандем.

Под форма на поетичен диалог двамата ще представят избрани стихотворения от най-новите си книги. Маргарита Петкова ще рецитира от „Бели нощи“ и „Още бели нощи“, а Добромир Банев от наскоро издадената „Всички дни ще се казват неделя“.

Не може да мине и без стихове от съвместната „Абсурдни времена“. Премиерите на тези книги се превърнаха в големи литературни събития и определено превръщат двамата автори в любимци на четящата публика.

Спомени

Маргарита Петкова и Добромир Банев ще споделят свои интересни съвместни преживявания пред публиката, както и спомени за Евтим Евтимов.

Книгите могат да бъдат закупени на място и всеки желаещ да получи автограф от двамата автори – за себе си или за любим човек, когото иска да зарадва за празника с едни от най-хубавите български стихове, възпяващи любовта.

Входът на събитието е свободен.