0

А ктьорът Кит Харингтън, прочул се с ролята на Джон Сноу в хитовата поредица „Игра на тронове“, разкри подробности за новото продължение на сериала. Проектът е наречен „Сняг“, а датата на премиерата му засега остава неизвестна.

През юни месец писателят Джордж Р. Р. Мартин, на чиито романи е базиран сериалът, съобщи, че Кит Харингтън ще се превъплъти отново в емблематичния образ на Джон Сноу в нова сага за света на Вестерос.

“В самия край на „Игра на тронове“ Джон Сноу очаква да бъде обезглавен, но се озовава на Вала. Това е голям подарък за него, но и проклятие”, припомни Харингтън по време на конгрес в Лос Анджелис посветен на поредицата.

„Джон Сноу трябва да се върне обратно на Вала и да изживее живота си, мислейки си как е убил Денерис, спомените за обесения Оли и издъхващата в ръцете му Игрит също го преследват. Той трябва да продължи живота си, борейки се се тези травми... и това е най-интересното“, заяви актьорът, цитиран от Entertainment Weekly.

Сериалът „Игра на тронове“ се излъчваше от 2011 г. до 2019 г. И се превърна във феномен на екрана, поставяйки редица рекорди в платформата на HBO. Много фенове обаче останаха разочаровани от последния сезон на сага и не един от водещите персонажи – този на Джон Сноу.

„Краят на „Игра на тронове“ остави зрителите с впечатлението, че Джон Сноу се чувства щастлив на Вала, но това съвсем не е така“, повдигна завесата на новия проект Кит Харингтън.