0

К асовият хит „Барби” може да остане без свое продължение, заяви режисьорът на първия филм за куклата Грета Гъруиг.

В интервю пред CBS тя призна, че проектът ще бъде сериозно променен и орязан, като може да отпадне самата Барби.

Планове

„Не мога да потвърдя или отрека, но, честно казано, мисля, че нещата няма да се случат, като бяха замислени”, заяви Гъруиг.

„Барби“ отпада от надпреварата за Оскар за оригинален сценарий

До този момент „Барби” има приходи от над 1,5 млрд. долара и продължението изглеждаше неизбежно. По традиция Холивуд опитва да изцеди до капка всеки касов филм.

Пример за това са безкрайните поредици за Батман, Спайдърмен, Железния човек и т.н.

С „Барби” сценаристите допуснали гаф. Образът на Барби се развил прекалено бързо. Финалът на филма бил по преработен сценарий.

Историята свършва със сцена, в която Барби чака на опашка пред кабинета на гинеколога, за да завърши превръщането си в човек. С този край се подсилва еманципацията и женското начало, които движеха целия филм, но това подсилване е излишно, тъй като образът няма накъде да се развива.

Мъжко начало

Гъруиг се опитала да убеди продуцентите продължението да бъде фокусирано върху Кен. Първоначалната идея била Кен да еволюира в положителен образ и да се превърне в супергерой.

В по-далечна перспектива той трябвало да се присъедини към другите супергерои във войната със злото.

ШАРЕН СВЯТ: „Барби” срещу „Опенхаймер” - филмовата битка на 2023 г.

Но този завой също се оказва проблемен, тъй като и тук сценаристите на първата част са прекалили с образа на Кен и той трудно може да има развитие като супергерой.

Кен е самовлюбен женомразец. Независимо какво може да е развитието на Кен, втората част няма как да е продължение на първата и филмът да се казва „Барби 2”. 

Гъруиг вече е договорила участието на Райън Гослинг (Кен) в евентуален нов проект. Той е получил предложение да бъде съсценарист.