0

П ореден красив проект е факт в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ - „Звездно небе“, на което са изобразени карикатури на любимите актьори, играли и играещи на сцената на театъра.

За него се похвали в социалните мрежи директорът Калин Сърменов, но тепърва предстои официално откриване.

Желание

Екип на „Телеграф“ се свърза със Сърменов, който сподели: „С тази мечта се боря от много години и все не успявах да намеря оптималния вариант, защото за мен бе важно да помислим по какъв начин актьорите на Сатирата разказваме за себе си и какво разказваме от сцената на театъра. Направихме и конкурс и там ударихме на камък. Един ден видях карикатури, които Чавдар Николов е правил навремето, и вече ми беше ясно какво ще е“.

Проектът започва в началото на лятото и вече е факт.

„Днес съм безумно щастлив, защото небесният театър вече е там и е супер яко“, допълва още директорът.

Актьори

Изобразени са не само действащите актьори, а и тези, които вече не са между живите, но остават патрон на Сатирата. „Всички, които са допринесли за Сатиричния театър, тези, които са го създали. Над 50 човека са.

Изключително съм доволен и респектиран. Благодаря на професора по стенопис Страхил Ненов и на Чавдар Ненов.

Ние не го правим за сега, а да оставим нещо и на поколенията след нас“, завършва Сърменов. Тепърва ще има и официално откриване, но още от днес зрителите ще могат да се насладят на звездното небе, което скоро ще бъде и осветено по атрактивен начин.