0

Ф ренската филмова звезда Жерар Депардийо беше задържан в полицейски участък в Париж, след като беше обвинен в сексуално насилие над две работнички на снимачната площадка.

Твърди се, че 75-годишният мъж, който вече е разследван за множество подобни престъпления, включително изнасилване, е тормозил продуцентския персонал на снимачната площадка на два филма.

СТАНАХА ЦЯЛ СПИСЪК: Нова жалба за сексуално посегателство срещу Жерар Депардийо

Единият е Les Volets Verts (The Green Shutters), който излезе през 2022 г., а другият е Le Magician et les Siamois (The Magician and the Siamese), който излезе през 2015 г.

Разследващите казаха в понеделник: „Г-н Депардийо беше призован да се яви в полицейски участък и в момента е задържан. Той е разпитван за две предполагаеми сексуални нападения, извършени през 2014 г. и 2021 г.“.

Депардийо, който стана известен с хитови филми като „Зелена карта“ и „Последното метро“, категорично отрича всички обвинения срещу него.

Първата жалбоподателка каза, че е била нападната през септември 2021 г., когато Депардийо я опипал, обгърнал я с крака и използвал груб език срещу нея.

Твърди се, че свидетел е успял да го откъсне от жената.

Прекратиха делото за сексуално насилие срещу Депардийо

Втората жалбоподателка каза, че е била нападната през март 2014 г. по време на снимките на късометражния филм Le Magician et les Siamois, в Дуе-ла-Фонтен, близо до Нант, в западна Франция.

Екипът на филма се събрали в дома на Депардийо в Париж, където се твърди, че 24-годишната асистентка била малтретирана, докато актьорът отново е правил неприлични коментари.

Има запис от камери, на които Депардийо извършва сексуален акт с нея в имението си в Париж през август 2018 г., но той настоява, че това е било по взаимно съгласие.

През октомври той наруши мълчанието си заради твърденията, че е сериен сексуален насилник, като каза: „Не съм нито изнасилвач, нито хищник.“

Обвинявайки враговете си, че са го подложили на „линч“ в медиите, той изрази гнева си в отворено писмо до френската преса.

Миналата година беше образувано наказателно разследване за предполагаемо самоубийство на френска актриса, която обвини Депардийо в сексуално насилие.

Френският президент защити Жерар Депардийо

Тя почина на 7 декември – точния ден, в който във Франция беше излъчен нов документален филм, озаглавен „Жерар Депардийо: Падането на огра“.

През декември друга френска актриса подаде официална жалба за сексуално нападение срещу Депардийо, като каза, че се е отнасял с нея като с „парче месо“.

А през декември 2023 г. испанската журналистка и писателка Рут База подаде жалба в Испания срещу актьора за изнасилване, за действия, датиращи от 1995 г. в Париж.

През същия месец френският президент Еманюел Макрон предизвика гнева на хората, като защити Депардийо.