0

Ф орбс пусна списъка си с най-високоплатените актьори за 2023 година.

Адам Сандлър шокира феновете, като оглави класацията на списанието за най-добре платени актьори за първи път от 2002 г. насам.

Getty Images

Изданието изчислява, че Сандлър е спечелил 73 милиона долара през 2023 г., главно благодарение на доходоносната си сделка с стрийминг гиганта Netflix. Миналата година той участва в продължението на комедията "Мистериозно убийство 2" и "Не си поканен на моя Бат Мицва", както и озвичаваше главния герой в анимацията "Лео". Той също така продуцира криминалния сериал "Родители в законе" и в момента се появява в научно-фантастичната драма "Астронавт".

ТРЕСКА ЗА ОСКАРИ: Ето ги номинираните за престижната награда! (ПЪЛЕН СПИСЪК)

На второ място в списъка на най-добре печелещите актьори е Марго Роби, която Форбс изчисли, че е заработила 59 милиона долара миналата година. Това е благодарение на главната ѝ роля в хитовия блокбастър "Барби“, както и за участието ѝ в "Астероиден град“ на Уес Андерсън и продуцирането на "Солтбърн“ на Емералд Фенел.

Getty Images

Трети в списъка е Том Круз, който прибрал в касичката си 45 милиона долара за работата си по продължението на екшъна "Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа", както и за стрийминг продажбите на "Топ Гън: Маверик" от предходната година.

Getty Images

На четвърто мяста са двама - Райън Гослинг за участието си в "Барби", за което спечелил 43 милиона долара и Мат Деймън, който заработил същата сума миналата година, след като се появи във "Въздушния" и "Опенхаймер".

Getty Images

Getty Images

На шесто място в списъка за 2023 г. е Дженифър Анистън, която прибрала 42 млн. долара, след като участва заедно със Сандлър в "Мистериозно убийство 2“ и беше хедлайнер в "Сутрешното шоу“ на Apple TV+, както и все още получава доста добри пари от хитовия ситком "Приятели“.

Getty Images

ШУМЪТ НА ЗЕЛЕНОТО: Тейлър Суифт се намести в петицата на най-заможните певци! (ТОП 5)

На седмо място също има равенство. Този път то е между Леонардо ди Каприо и Джейсън Стейтъм, които са спечелили $41 милиона.

Getty Images

Ди Каприо участва в номинирания за Оскар "Убийците на цветната луна" на Мартин Скорсезе, докато Стейтъм имаше по-натоварената година с участия в "Операция Форчън: Троянски кон", "Бързи и яростни 10", "Мега звяр 2: Падината" и "Непобедимите 4".

Getty Images

Девети в списъка е Бен Афлек, който си е заработил приблизително 38 милиона долара с главната си роля във филма "Въздушния", продуциран от собствената му компания Artists Equity, както и от реклама на Дънкин Донатс.

Getty Images

На десето място е Дензъл Уошингтън, който е прибрал в касичката 24 милиона долара главно благодарение на успеха на продължението на екшън-трилъра "Закрилникът 3".

Getty Images

КЕФ ЦЕНА НЯМА: Годежните пръстени мерят любовта!

През 2022 г. списъкът на Форбс за най-добре платени актьори беше оглавен от Тайлър Пери. За три поредни години преди това Дуейн Джонсън беше най-добре платеният актьор в Холивуд.