0

К ласацията на най-богатите певци претърпя промени в последните месеци и то в основата си. Топ 5 вече има ново попълнение, а с това и клуба на милиардерите. 

Американската поп певица Тейлър Суифт щурмува класациите с пълна сила. Според  Bloomberg нетното ѝ състояние вече се изчислява на 1,1 милиарда, а това е благодарение на нейното турне „The Eras Tour“. По данни на различни икономисти турнето на певица е помогнала за стимулиране на американската икономика.

ВЕЧЕ НЕ Е БЕЗЦЕННО: Оцениха котето на Тейлър Суифт! (СНИМКИ)

В топ 5 Суифт се нарежда на четвърто място, като оставя зад себе си рапъра Диди.  А ето и петица на най-заможните певци в света: 

5. Диди: Нетно състояние  - 1 милиард долара

Getty Images

Шон Лав Комбс, известен като Диди, е известен хип-хоп изпълнител, продуцент и също така е предприемач.

50 Cent прави документалка за сексуалните посегателства на един от най-големите врагове

В хода на музикалната кариера на Диди  печели три награди Грами и две награди на MTV Video Music Awards. Единадесет от неговите песни достигат първите места в музикалните класации.

Комбс печели значителни приходи от Combs Wine and Spirits, но по-голямата част от богатството му идва от звукозаписната компания Bad Boy Records. Тя е продала 500 милиона записи и е произвела 38 платинени албума.

4. Тейлър Суифт: Нетно състояние - 1,1 милиарда долара

Getty Images

Тейлър Алисън Суифт е американска певица, текстописка и актриса. Тази година Суифт добави към постиженията си още едно. Тя успя да се дореди до клуба на милиардерите благодарение на турнето си, което все още не е приключило. 

Певицата е носителка на 12 награди Грами.

3. Сър Пол Маккартни: Нетно състояние - 1,2 милиарда долара

Getty Images

Сър Пол Маккартни е легендарен певец от една от най-великите групи на всички времена Бийтълс. Той беше басист, основен автор на песни и водещ вокалист с Джон Ленън.

СЪС ЗАСИЛКА: Тейлър Суифт влиза в учебниците

След като Бийтълс се разделят, той става соло изпълнител, като отново постига огромен успех. Песните му достигат 32 пъти номер едно в класацията Billboard Hot 100. Маккартни е носител на 18 награди Грами.  

Основният източник на богатството на Пол Маккартни е неговата музика и той спечели 105 милиона долара от 16 изпълнения през 2023 г. Освен това той получава десетки милиони долари от остатъчните продажби на албуми на Бийтълс всяка година.

2. Риана: Нетно състояние - 1,4 милиарда долара

Getty Images

Робин Риана Фенти, известна като Риана, е сред най-известните певици на 21-ви век и най-богатата музикантка в света в момента.

Барбадоската е носителка на девет награди Грами и 13 Американски музикални награди. Тя е продала повече от 250 милиона копия от песните си по целия свят и повече от 10 милиона албума в Съединените щати.

КРАЙ НА КАРИЕРАТА? Микрофонът не пълни вече портмонето на Риана

Риана е известна с хуманитарните си каузи, тъй като тя е основател на нестопанската фондация Clara Lionel.

Вече по-голямата част от нейното богатство е благодарение на марката ѝ за разкрасителни продукти - Fenty и мода.

1. Джей Зи: Нетно състояние - 2,5 милиарда долара

Getty Images

Шон Кори Картър, най-известен като Джей Зи, е най-богатият музикант в света, изпреварвайки останалите с близо милиард долара.

Рапърът стана първия музикант милиардер през 2019 г. и оттогава не пуска първото място. 

Джей Зи е легенда на музикалната арена. Той е спечелил 24 награди Грами и държи рекорда за най-много солови албуми номер едно в Billboard Hot 200 - цели 14.

ЗВЕЗДНА СДЕЛКА? Джей Зи води Бионсе в Лондон, легендарният рапър иска да купи Тотнъм!

Джей Зи е първият жив изпълнител, включен в Залата на славата на рокендрола.

В допълнение към музикалния си нюх, Джей Зи е изключително талантлив бизнесмен. Той притежава марка за търговия на дребно с дрехи, верига луксозни барове, партньор е на  LVMH в бизнеса с алкохол и притежава значителен дял в  стрийминг платформата Tidal.