0

О тнеха титлата на Мис България 2023 Елизабет Кравец.

Това бе обявено на страницата на конкурса от ръководителя Гаел Бонел Санчес.

"Г-н Гаел Бонел Санчес, ръководител на Мис България, с дълбоко съжаление обявява, че е решил да отнеме короната на сегашната Мис България г-ца Елизабет Кравец. Това решение е взето поради неспазване на задълженията на г-ца Кравец и нейно участие в дейности, които противоречат на ценностите на организацията на Мис България.

За, съжаление, тези нарушения увредиха репутацията, имиджа и престижа на нашия национален конкурс за красота, като г-ца Кравец не изпълни задълженията налагани от дадената й титла.

В резултат на това организацията Мис България понесе щети накърняващи нейните бизнес отношения както с дългогодишни партньори, така и с нови такива. 

След внимателно разглеждане и обстоен преглед на обстоятелствата, организацията Мис България реши, че тези нарушения подкопават интегритета и репутацията на конкурса и неговата общност.

В резултат на това, г-н Гаел Бонел Санчез няма друг избор, освен да отнеме титлата и короната от г-ца Елизабет Кравец, като това решение влиза в сила незабавно. 

Считано от 3 юни г-ца Елизабет Кравец няма право да ползва търговската марка с наименованието „Мис България" в своята комуникация, включително в социалните мрежи и във фактурите си. Първата подгласничка, г-ца Илияна Борисова, ще поеме титлата на Мис България и ще изпълнява отговорностите, свързани с короната. 

Ние имаме пълно доверие в нейната способност да представлява нашата организация с грация, достойнство и в съответствие с нашите ценности.

Ние разбираме, че това решение може да изненада мнозина. Уверяваме ви, че то не е взето с лекота. Нашият основен ангажимент е насочен към принципите на справедливост, чест и положително представяне на нашия конкурс.

Г-н Санчез е инвестирал значително, за да укрепи престижа на този конкурс за красота, който донесе признание на г-ца Елизабет Кравец. За съжаление, тя се възползва от тази възможност, без да вземе предвид организацията и нейните ценности.

Желаем на г-ца Елизабет Кравец, бивша Мис България, всичко най-добро в бъдещите и начинания.

Многократно сме я уведомявали за проблемите и се надяваме, че тя разбира и уважава основанията за взимане на това решение" посочват от организацията", се казва в официалното съобщение.