0

П опфолк певицата Мария май ще влезе в съдебната зала заедно с певицата Теодора. Скандалът се разрастна след като двете фолкаджийки една на друга свалиха песен заради неуредени права.

Всичко започва след като Мария пуска парчето "Малка черна рокля", което е досущ като това на Теодора. Първоизточникът на парчето е гръцки. Мара Отварачката споделя, че си закупила правата за нея от гръцкия композитор, а относно българския текст е потърсила колежката си, за да уредят правата. Но не й вдигнали телефона...

УДАР: Свалиха песен на Мара Отварачката! (ВИДЕО)

"Още преди да я направя ги потърсих да уредим правата на оригиналния текст, но никой не си вдигна телефона. Той е написан от моя дългогодишна приятелка, автор на най-големите ми хитове, засега ще запазя в тайна името й, но е излязъл под псевдоним с името на брата на Теодора – Деян Георгиев. Заради това с Александър Попов и Петър Петров го преработихме и регистрирахме, а тяхната версия не е документирана нито в „Музикаутор“, нито в ПРОФОН“, разказа Мария.

СЛЕД СКАНДАЛ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА: Мария спря песен на Теодора!

Вследствие на скандала и двата варианта на парчето бяха свалени от най-голямата видео платформа YouTube. 

Сега миньончето в попфолка обяви, че двете отиват на съд. Тя дава и предистория, в която разкрива, че преди да започне работа по парчето се е свързала с "Диапазон рекърдс" относно текста, защото смятала, че е най-красивото нещо в песента на Теодора "Моят номер". Но те нямали права над него, защото не бил техен и направили всичко по силите си, за да заличат парчето. Ако се наложи ще изискаме и детектор на лъжата, тогава вече няма да съм аз човека, който ще бъде обвинен за лъжа под клетва", казва Мария, която твърди, че има права над мелодията, за разлика от продуцентите на Теодора, чиито права били изтекли.

@_chalga_music #foryou #maria #fup #viral #bulgaria ♬ original sound - 🎵