0

Р ежисьор на любимия кримисериал „Касъл“ е бил тайно в София, научи „Телеграф“.

Става дума за Дийн Уайт, който е прочут и с поредиците „Банши, Пенсилвания“, „Манифест“, „Синя кръв“, „Малки сладки лъжкини“, „Закон и ред“, „менталистът“, „Посетители“, „Престъпни намерения“, „Щитът“, „Имало едно време“ и др. 

Премиера

Американецът е останал десетина дни в България, за да заснеме трейлър за новия си филмов проект в Киноцентъра в Бояна.

Робърт де Ниро импровизирал една от най-известните си реплики

Монтажистите имат точно две седмици, за да го завършат, защото плановете му са да го покаже премиерно на 74-ия международен филмов фестивал „Берлинале“, който се провежда от 15 до 25 февруари в столицата на Германия.

Режисьорът се надява на добри отзиви, за да може да привлече по-голяма инвестиция за реализацията му, както и по-популярни звезди за главните роли. 

Оригинал

Заедно с Дийн Уайт в София е пристигнал и известният оператор Майкъл Блъндел.

Двамата са работили заедно по сериала „Стоте“, а във филмографията на майстора зад камерата стоят заглавия като известните поредици „Старгейт Атлантида“ и „Старгейт Вселена“, „Ромео“, „Оригиналът“, „Том Суифт“,  както и филмите „Хамлет“ и „Прозрачност“.

Актриса от „Домът на дракона“ е новата Супергърл

Докато са снимали трейлъра, Уайт и Блъндел са дали практични уроци на наши млади кинаджии. Включени са и няколко екшън сцени с родни каскадьори, които издават жанрът на бъдещата лента.