0

Т ом Круз ще прибере доста дебел чек от Top Gun: Maverick. Продължението привлече близо 1,2 милиарда долара в боксофиса и се очаква звездата от да получи прилична част от това благодарение на сделката, която сключил с американската филмова компания  Paramount, пише LADbible.

Variety съобщава, че Круз „ще спечели 100 милиона долара или повече от продажбата на билети, от заплатата си и от приходите от стрийминг платформите. 

Круз е договорил по-малко предплащане за филмите си „Мисията невъзможна“, но „държи значителен процент от приходите на филмите“.

Очаква се звездата да прибере между 12 и 14 милиона долара за следващите два филма като Итън Хънт, но той ще стигне до банката с много повече от това, ако се представят добре в боксофиса.

Ръководител на студио каза пред Variety: „Никога не бих заложил срещу Том Круз. Повечето актьори не струват това, което им плащате, но Круз и може би Дуейн Джонсън оправдават заплатите си.“ 

Известно е, че филмовите студия и услугите за стрийминг плащат $10 милиона, $20 милиона и дори до $35 милиона на актьорите за техните проекти. 

Въпреки това, обикновено това е всичко, което актьорът ще получи, след като работата им е свършена. 

Круз обаче е успял да се договори за сделка, която гарантира, че той ще прибере много повече от това, което неговите колеги могат да спечелят. 

Variety пише: „Договорът на Круз от времето, когато звездите, а не супергероите, бяха причината публиката да се тълпи в киносалоните, за да види нова лента.“ 

Не може да се отрече, че Top Gun: Maverick е рекордьор за Cruise и Paramount Pictures.

Филмът стана най-касовият на Круз в световен мащаб само след 21 дни. Когато надхвърли 800 милиона долара (654 милиона паунда) в глобалния боксофис, той детронира предишния му рекорд от 791,1 милиона долара (647 милиона паунда) за „Мисията невъзможна – Разпад“.

В допълнение, продължението на Top Gun изпревари Титаник и стана най-касовият филм на Paramount за всички времена. 

„В продължение на 110 години Paramount Pictures продуцира и разпространява някои от най-емблематичните филми в историята на Холивуд, включително класиката за всички времена „Титаник“, която тази година отбелязва своята 25-та годишнина“, каза Брайън  Робинс, президент и главен изпълнителен директор на Paramount Pictures.

 „Top Gun: Maverick е феноменален филм и ние се гордеем да отпразнуваме това огромно постижение заедно с Том Круз, нашите създатели на филми и актьорски състав, нашите маркетингови и дистрибуторски екипи и, разбира се, всички нови и стари фенове на лентата, без които това не би било възможно“, каза още Робинс.

Печалбите за Круз и Paramount Pictures могат да продължат, тъй като актьорът преговаря за заснемането на Top Gun 3.