0

П оради огромния успех на първото си гостуване напълно разпродадени представления и нестихващ интерес от страна на българската публика „Фантомът на операта” изнася девет извънредни представления в зала 1 на НДК, преди да продължи с турнето си в Европа. 

BG Sound Stage организира 9 допълнителни представления от 29 август до 5 септември.

Фурор 

За 45 000 зрители, в 14 напълно разпродадени представления през април, новата продукция на „Фантомът на операта” на Андрю Лойд Уебър се превърна в едно най-вълнуващите музикални преживявания, които са имали. Някои зрители споделят, че са гледали спектакъла няколко пъти и нямат търпение да го видят отново.

Актьорите обиколиха София

 Актьорите обиколиха София
Виктория Вучева

Други са разочаровани и съжаляват, че не са успели да си закупят билети навреме. Това накара организаторите да направят всичко възможно „Фантомът на операта” да дойде отново у нас за допълнителен, извънреден сезон в края на лятото.

Декори 

Огромният полилей от един тон, тежките завеси, пищните декори, пресъздаващи атмосферата на Парижката опера от миналия век, и въртящата се сцена отново ще гостуват в зала 1 на НДК. 230 красиви костюма и реквизит, натоварен в 15 тира, се завръщат в София.

В ролите отново ще видим вече познатите и любими на българската публика актьори – Надим Нааман в образа на Фантома, Хариет Джоунс и Джорджия Уилкинсън като Кристин, Дъги Картър - Раул, Лара Мартинс като Карлота, Валери Кутко в ролята на Мадам Жири.

Жив симфоничен оркестър с диригент д-р Джон Ригби ще изпълнява прочутата музика на Андрю Лойд Уебър, която ще достигне до всеки зрител в залата благодарение на уникалното аудиооборудване от близо 30 професионални колони, част от грандиозната продукция. А балетисти, хористи, екип от 130 души гримьори, фризьори, гардеробиери, техници ще бъдат пак гости на София, за да осигурят перфектното изпълнение на най-прочутия мюзикъл.