0

Б огатството на бившия американски президент Доналд Тръмп скочи до 6,4 милиарда долара след като сливането между Digital World Acquisition Corp. и Trump Media & Technology Group Corp. беше официално финализирано.

За първи път 77-годишният Тръмп ще бъде включен в индекса на Bloomberg Billionaires Index на най-богатите 500 души в света, според изданието. Предишният връх на нетното състояние на магната за недвижими имоти беше 3,1 милиарда долара.

НА ПРАГА НА ФАЛИТА: Конфискуват небостъргача Тръмп Тауър в Ню Йорк и имението Мар-а-Лаго

Най-големият актив на Trump Media е Truth Social, социалната медийна платформа, където бившият президен е натрупал последователи от повече от 6,7 милиона потребители. Тръмп стартира Truth Social, след като беше спрян от Twitter и Facebook през 2021 г. след бунта на 6 януари 2021 г. в сградата на Капитолия на САЩ.

Огромното му увеличение на богатството идва в същия ден, в който той спечели съдебна победа в последната минута, когато апелативен съд в Ню Йорк постанови, че може да внесе драстично намалена гаранция от 175 милиона долара, за да се бори с огромната присъда по делото си за гражданска измама.

Адвокатите на Тръмп по-рано казаха пред съда, че бившият президент не е успял да осигури първоначалната сума на облигациите от 464 милиона долара, въпреки че се е обърнал към повече от 30 застрахователни фирми.