0

П ървата дама на Нигерия отправи строго предупреждение към жените в страната само седмица след посещение на Меган Маркъл. 

„Не губете себе си, опитвайки се да подражавате на американски знаменитости“, категорична бе Сенатор Олуреми Тинубу.

Съпруга на президента Бола Тинубу, не се сдържа, когато се прицели в широко разпространеното влияние на рисковите модни тенденции в Холивуд.

Говорейки в Абуджа, за да отбележи първата годишнина от управлението на съпруга си, Тинубу призова тийнейджърите и младите хора да се обличат по-скромно и да отхвърлят стила на оскъдно облекло, популяризиран от американските звезди.

„Трябва да спасим децата си“, заяви тя.

Въпреки че Тинубу не критикува изрично Меган Маркъл, тя спомена скорошното посещение на херцогинята в Нигерия, където Маркъл подчерта нигерийските си корени, разкривайки, че тя е 43% нигерийка според ДНК тест.

Топ 20 на най-нехаресваните звезди в света!

Пътуването на Маркъл и принц Хари до Нигерия, предназначено да рекламира Invictus Games, предизвика смесени реакции.

Някои експерти разкритикуваха избора на Маркъл на скъпи и разголени тоалети, посочвайки, че тя е пожела да се облече малко по-скромно, имайки предвид, че над половината от населението е мюсюлманско.

Моден експерт отбеляза, че Маркъл е „показала твърде много кожа“ и вероятно би се облякла по-консервативно, ако пътуването беше организирано от Бъкингамския дворец.

По време на речта си Тинубу подчерта красотата на нигерийските жени и ги призова да бъдат уверени в своята идентичност.

МАСКИТЕ ПАДНАХА: Меган и Хари се оказаха мошеници!

Тридневното посещение на Меган и Хари в Нигерия бележи първото им официално пътуване до Африка, след като се оттеглиха като кралски особи и се преместиха в Калифорния.

Отпразнувайки десетата годишнина на Invictus Games, двойката получи топло посрещане въпреки противоречията около избора на гардероб на Маркъл.