0

К рал Чарлз предизвика нови опасения за здравето си по време на посещението си в Австралия.

Болният от рак монарх е напуснал обяд в негова чест само след 10 минути, на фона на опасенията, че тежкото му лечение е повлияло на способността му да служи като крал, пише Radaronline.

Новината за влошеното състояние на Чарлз идва броени дни, след като той беше освиркан от независимата сенаторка от местното население на Австралия Лидия Торп по време на реч в парламента на страната.

Австралийски сенатор освирка Чарлз! (ВИДЕО)

Австралийското турне отбеляза първото пътуване на Чарлз в чужбина, откакто обяви диагнозата си рак през февруари. След като си взе почивен ден в събота, Чарлз присъства на обяд в негова чест, където подари на парламента пясъчен часовник, за да „свидетелства“ за изтичането на времето. Той каза: „С пясъка на времето, окуражаващ краткостта, за мен остава само да кажа каква голяма радост е да дойда в Австралия за първи път като суверен и да подновя любовта към тази страна и нейния народ, която ценя за толкова дълго време. И така, благодаря ви. Благодаря ви. Благодаря ви, че ме накарахте да се почувствам толкова добре дошъл. Благодаря ви“, каза Негово величество.

Само 10 минути след края на речта, Чарлз напусна обяда, преди първото ястие дори да бъде сервирано. Решението на Негово величество предизвика много спекулации относно здравето му. Някои смятат, че Чарлз си е тръгнал, защото се е почувствал зле, а други, че програмата му е направена така че да не се изморява и да пази здравето си.