0

Р едица балкански звезди са сменили вярата си. Най-известната от тях е Лепа Брена, която прие християнството, докато преди това изпълняваше религиозните обреди на исляма. Певицата получи името Йелена.

Югофолк легендата никога не е говорила за причините, които са я накарали да извърши този акт. Тя обаче стриктно спазва всички правила на новата си вяра и празнува православните празници и Архангеловден.

Сека Алексич пък е дете от смесен брак. Баща й Милорад е атеист, а майка Ибрима е мюсюлманка. Изпълнителката има сестра, която се казва Айсела. През 90-те години, по време на войната, Сека Алексич живее в Сърбия, а Айсела – в Тузла.

Днес Светлана Сека Алексич се смята за една от най-големите православни вярващи на родната публична сцена и в този дух възпитава синовете си Яков и Йован.

Индира Радич също е родена в Босна и Херцеговина. Местните медии много пъти са писали, че тя е дете от смесен брак и е приела християнството, като преди това е била мюсюлманка, но до този момент тя не е потвърдила информация.

„Баща ми, който до смъртта си беше заклет комунист, ме кръсти Индира в чест на индийския премиер Индира Ганди, от чиято политическа ангажираност беше очарован. Това беше по времето на голямата и красива Югославия, когато не се гледаше кой от каква народност и вяра е. Всички бяхме много хармонични и родителите ми ме научиха на традиционните тогавашни ценности на живота: уважавай всички, за да те уважават ти самият”, коментира преди време певицата.