0

П очитатели на световната звезда на цигулката Васко Василев разбрали, че е в София за няколко часа и побързали да го нагостят с мекици и баници, научи „Телеграф“.

Това произлезе в столичния квартал „Гео Милев“, където цигуларят отседнал при своя приятелка. Самият той бе така възхитен от почерпката по нашенски, че се похвали с нея в мрежата как пред него е отрупано с мекици, баници и айрян.

Комбинация

Васко бе в София, за да направи незабравим концерт на площада пред катедралния храм „Св. Ал. Невски“. Оттам обаче имали само едно желание – да не свири класическа музика. „Комбинацията от това задание/желание на компанията и несравнимата локация доведе до предизвикателството да се направи специален микс от поп, рок и класическа музика. Поканихме некласически музиканти - Карлос Йаве, фламенко китарист; Педро Берхано – пиано, и Васил Вутев – барабани. В крайна сметка стана почти поп концерт“, обясни Васко за „Телеграф“. В този състав формацията се събира за първи път и много им допаднала като репертоар и съвместна работа. Снощи Васко трябваше да лети към Валенсия, където има звукозаписи, а след няколко дни и към Италия, където има концерт на езерото Гарда.

Завръщане

Васко Василев ще се върне в края на август за голям концерт в курорта Албена, който отбелязва 55 години от създаването си. „Чакаме с нетърпение 5 ноември за начало на турнето из страната. Зала 1 на НДК е почти разпродадена, има под 500 останали билета, предимно на втори балкон“, обясниха пред „Телеграф“ от екипа на звездния цигулар.