0

Н а 20 юли Денис Теофиков щеше да навърши 23 години. Смъртта на талантливия млад певец се превърна в една от най-големите трагедии в музикалния шоубизнес у нас, който си отиде в края на октомври 2021 година. Отива си от този свят едва на 21 години – на 24 октомври 2021 г., след падане от седмия етаж на сграда, като по случая е образувано досъдебно производство. На погребението на 29 октомври на Централните софийски гробища, присъстват много близки и колеги на изпълнителя от попфолк гилдията.

Колегите на Теофиков в попфолк гилдията и до ден-днешен са потресени от загубата му, младият талант бе истински обичан от феновете.

"Никога няма да забравим това изключително момче, този глас и несравним талант! Остави ни много музика, с която няма да го забравим и ще слушаме с любов и уважение", написа прочувствено в Instagram попфолк звездата Емилия по случай годишнината., давайки да се разбере, че за колегите му Денис е жив чрез спомените им за него.

Денис Теофиков е роден на 20 юли 2000 г. в София. Израснал е в музикално семейство – майка му Венера е певица, а баща му Атешхан Теофиков – известен фолклорен и джаз китарист.

Седмица след смъртта му неговите родители споделиха непубликувана досега песен на Денис – „Сърцето ми“. 

В началото на март 2022 г. се появи третият дует на Емилия и Денис.