0

А ктьорската кариера на Джим Кери е изградена върху основата на странни герои и необичайна комедия, но два от филмите му са оценени от Rotten Tomatoesпо по такъв начин, че предизвикват актьорските му способности да бъдат видени в нова светлина.

Въпреки че някои от най-добрите му филми показват забавната страна на актьора, той има и добър каталог от драматични роли.

Някои от тези проекти бяха доста успешни, а други направо изстреляха Кери до върха.

ПЕНСИЯ, АМА ДРУГ ПЪТ: Джим Кери се завръща за „Соник 3“

Почти всеки филм на Джим Кери разкрива нов аспект от уменията на актьора, като всяка продукция изисква нещо различно от главната роля. През цялата си кариера Кери винаги е отговарял на обаждането с широкия си набор от изпълнения - дори ако самите филми не успяват в други области.

Интересното е, че някои по-малко известните роли на Кери са се запечатали по-солидно в съзнанието на публиката, а Rotten Tomatoes разполага с доказателства в подкрепа на това.

Някои от най-известните роли на Джим Кери са силни и изключително харизматични. Например, невъзможно е да гледате Ейс Вентура или Маската, без да сте залепени за екрана. Поради това Кери се свързва с определен тип филмови герои.

Според данните на Rotten Tomatoes обаче Шоуто на Труман от 1998 г. и Блясъкът на чистия ум от 2004 г. са с най-високи оценки от филмите на Кери. Най-интересното в случая е фактът, че филмите не са "обичайната" работа на Кери, а го представят в по-сериозни роли.

Джим Кери на 61: Защо остави чек за 10 милиона долара в ковчега на баща си?

Въпреки завръщането към по-познатия си актьорски стил преди и след тези два филма, впечатляващите резултати на Rotten Tomatoes и за двата филма предполагат, че способността на Кери да пренесе драматична история е може би дори по-голяма от уменията му на комедийната сцена.

Следващият филм на Кери с най-високи резултати в сайта е Лъжльото от 1997 г., който е завръщане към добре познатия стил за актьора, но всъщност е оценен значително по-ниско от Шоуто на Труман и Блясъкът на чистия ум.

И така, репутацията на Кери го бележи като комичен актьор, но сериозната му игра е това, което му спечели признание.

Фактът, че и двата най-високо оценени филма на Джим Кери го представят в драматични роли, доказва, че комедийната му игра е само един от талантите му.

Разбираемо е, че неговите по-смешни герои биха привлекли вниманието на онези, които не са следили отблизо кариерата му, но сега също така е ясно, че Кери може да играе и сериозни роли. 

СЛЕД 30 ГОДИНИ: Джим Кери напуска дома си

Благодарение на успехите му в комедийния жанр, Кери е запечатан в съзнанието на много хора, като актьора, който може само да разсмива.

Повечето от скорошните филми на Кери го накараха да се върне към своите комични корени, като всякакви отклонения от тази тенденция не се посрещнаха с голям интерес.

Успехите му в Шоуто на Труман и Блясъкът на чистия ум показват, че Кери има какво да предложи на драматичната сцена, но рядко му се дава възможност да развие тези свпо качества.

В резултат на това много киномани бяха лишени от възможността да видят Кери в сърцераздирателни роли.

Джим Кери съжалява само за една роля

Въпреки че много от чисто драматичните начинания на Джим Кери се провалиха, той се появи в редица филми, които го принудиха да комбинира маниакално забавната си чувствителност с други форми на актьорско майсторство.

Например, Всемогъщият Брус от 2003 г. и Навитакът от 2008 г. имаха важни моменти, които накараха Кери да се докосне до емоционалната си страна - същото важи и за Лъжльото.

Джим Кери обаче трябваше да има повече възможности да участва в драматични филми наред с комедийните си, пише Screen Rant.