0

М еган Маркъл и принц Хари се зарекоха да станат „финансово независими“, след като изоставят работните си кралски задължения – но колко труд всъщност влагат?

През януари 2020 г. Меган и Хари обявиха, че оттеглянето от монархията ще „осигури на семейството ни пространство да се съсредоточим върху следващата глава, включително стартирането на новата ни благотворителна организация“.

Въпреки това, наскоро публикувани данъчни документи за тяхната фондация Archewell сочат, че херцогът и херцогинята на Съсекс са се занимавали с благотворителност само един документиран час на седмица през 2021 г.

Публичното подаване на IRS 990 на организацията с нестопанска цел, публикувано на официалния уебсайт на Archewell, също разкри, че базираната в Бевърли Хилс фондация е събрала малко над 13 милиона долара от дарители – като 10 милиона долара идват от един изключително щедър частен благодетел.

Организацията твърди, че е разпределила повече от 3 милиона долара безвъзмездни средства за различни благотворителни организации за заселване на бежанци и инициативи, разпространяващи милиони ваксини срещу COVID-19.

Около 4500 долара публични дарения и приблизително 1190 долара също са били натрупани от „инвестиционен доход“, се посочва в документите, докато фондацията е изплатила 163 085 долара заплати.

Бившата актриса и принцът не получават заплата от фондацията с нестопанска цел Archewell, но техният главен изпълнителен директор Джеймс Холт взима годишна заплата от 59 846 долара и 3 832 долара под формата на бонуси.