0

О бъркан съм, честно ви казвам. Русата Златка, облечена в черно. А черната Златка дали е облечена днес в русо? Неведоми са пътищата модни и бронебойни патрони за тях няма открити, няма открити. Далечната перспектива на снимката дава привилегиите да не може да се види количеството фотошоп, както и истинското състояние на нещата. Под колието има някаквЪ връвчица, която допуска, че дрехата е просната там, за да изсъхне или пък да се навлажни от сълзите ми по това чудо на модата. Десенът е нещо като антре на малък хотел - липсва врата за тоалетната и ще съм удовлетворен да си свърша работата, преди да продължа коментара. Гаджето пита - повръща ли ти се... Отвръщам, че не! Краката са красиви, бих подарил на гаджето ми същите, но без обувките. Ноктите са извънредно доминиращи, но нищо друго не е.

.

 .

Галена - странна, Деси - с цвят на цокъл

Не искам да нарека никого кокошка, но кое тук е първо - кокошката или яйцето. Водещата или гостуващата... Защото те сякаш са се наговорили да изглеждат като в епизод от старомоден британски сериал, дори нямам предвид “Ало, ало“. Деси Стоянова е облечена в цвят на танк, което донякъде я доближава до предположението ми за споменатия сериал. Кройката е така забавна, че сякаш чета страници от списание „Икономия и домакинство“, излизало преди „сто лета“. Коланчето довършва всякакви симпатии към дрехата, която се държи сякаш отхвърлена полублагородна дама за среща с краля. И ето ни Галена - чиято рипсена рокличка простее в пространството и утвърждава навика да виждаме този цвят като цокъл или като недоставен „Вартбург“ в онези времена. Какво е това бяло усложнение над роклята - истинско перденце в католическа изповедалня. Гаджето ми е католик и твърди, че такива перденца не е виждал в църква. Аз смятам, че той църква изобщо не е виждал, пък и с мен очевидно не е намерил църква да се кръсти. Повярвайте, сипах си малкото уиски с най-добри намерения, защо ми трябваше да попадна на тази снимка, Господи.

Веска си е „сготвила“ необичайна визия

Да не използвам силни думи, но под тази капела, мисля, се случват странни неща. По огърлицата не са ли кости от гарги и сови, да допусна ли, че има и бабини ягини зъби. Единствената ми надежда е милата ми съседка Веси Цурбруг да не слага това в сутрешните си манджи. Инак то съзирам и кокоши пера, може и от керкенез да са, малко дълбоко са потънали в мантията. Богата гарнитура е положила Веска, може да е в чест на новия патриарх, така замонашена изглежда от билото на моята ценностна катедрала. Да кажа, че „камбаните звънят“ за добрата ми приятелка, тя едва ли ще ме чуе, но ето - казвам си го - това в тъмното би уплашило даже и горския. Веси, която има уклон към оранжево, зелено, магента и носи причудливите си бижута, днес може би е станала накриво. Добре, мила съседке, мини на капучино и безплатна модна консултация.

.

 .

Тримата от модния запас - стигнете се!

Ерген до ергена, мила моя майньо льо, да не кажа чак - майна му. Виктор май се прави на Омар Шариф, само дето му липсват истинските филмови роли. Той единствен е с костюм, който много ми напомня моята ватманска униформа. Или на контрольорска такава. Моля, карти и билети, само за ергени... На този по средата (леле, как му беше името) мога да му взема розата с език, но съм възпитан в други ценности. Блузата му е удачна за екскурзионно летуване, не за звезден парад. Адашът Евгени, той сякаш най-малко изглежда претенциозен, защо е с тази тениска, на Григор Димитров ли се прави... Прическите и на тримата ме забавляват, нямат ли си вакантна шапка и да решат набързо проблема.

.

 .

Мария Бонева първенец на червения килим

Много стилна Мария Бонева, посрещаща на червения килим своите летни гости. Избрала морски цветове за появата си, организаторката на модната седмица в София получи заслужено внимание. Фината коприна и свежите цветове импонираха на всичко наоколо и прииждащите комплименти не изглеждаха натруфени. Младият Антон Узунов също впечатли с облеклото си - истинска модна находка, макар и от стари колекции. Когато обаче нещо ти отива и е на място, по него сълзи не бива да се проливат. Забележителни двама модни представители. 

.

 .