0

Л юбовната история на Жан Тод и Мишел Йео завърши със сватба, макар и след 6992 дни (или 19 години) чакане. Бившият шеф на Ферари във Формула 1 и на Международната автомобилна федерация (ФИА) се ожени за актрисата на скромна церемония в Женева.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Felipe Massa (@massafelipe)

Поканата за събитието и снимки от него публикува някогашният ас на Черните кончета Фелипе Маса. „Запознахме се на 4 юни 2004 в Шанхай, на 26 юли същата година Жан предложи на Мишел брак и тя каза „да“. Днес, 6992 дни по-късно, обкръжени от любящото ни семейство и приятели, сме толкова щастливи да споделим този специален момент заедно“, гласеше поканата от 77-годишния Тод и Йео (60).

Тази година е особено щастлива за булката, защото тя спечели и първия си „Оскар“ за филма "Всичко навсякъде наведнъж". Така стана първата азиатка, отличена за главна женска роля и обясни, че е била издържлива, търпелива и не е спирала да учи, докато сбъдне мечтата си за златната статуетка.

Родена на 6 август 1962-ра като Йео Чоо-Кенг, на 20 г. тя е избрана за Мис Малайзия Свят, а след това трупа известност с филмите "Винаги ще има утре", "Тигър и дракон" и "Мемоарите на една гейша". При такава кариера нямаше как наградата „Оскар“ да не е постоянно присъствие на всички кадри от церемонията. Тя се състоя в Швейцария, където двойката притежава имение от 18-и век наред с домовете в Париж, Малайзия и Хонконг.

За срещата им в Шанхай Тод разказва, че била като приказка и се влюбил от пръв поглед. "Знаех, че това е жената мечта за мен. Дори преди да я срещна. Това бе съдбата. Жената, която чаках", призна Тод, като подчерта, че отношенията им с Йео станали истински чак след намесата на Михаел Шумахер. Германската легенда станала нещо като сватовник на влюбените и дал на Жан ценни съвети за връзките. Заради невъзможността си да роди дете Йео се развежда с първия си съпруг - предприемача Диксън Пуун, за когото е омъжена от 1988 до 1992 г. „Съдбата не ми се усмихна, въпреки че обичам децата“, заяви в свое интервю Йео.

Нейният Жан също е бил женен, а синът му Никола (45) е мениджър на различни пилоти и е бил съсобственик на тима ART Grand Prix.