0

У пи Голдбърг сподели мнението си относно това, че главната актриса и режисьорката на "Барби" Марго Роби и Грета Геруиг не получиха номинации за най-добра главна женска роля и най-добър режисьор на наградите Оскар.

„Ето каква е работата: Не всички печелят. Те не са пренебрежителни. И това е, което искам да отбележа. Не елита, а цялото семейство на Академията гласува за номинациите за най-добър филм. Всички гласуваме за най-добър филм, всички“, каза Упи относно 10-те номинации за категорията за най-добър филм. „Не получавате всичко, което искате", добави тя.

Райън Гослинг скочи на Оскарите заради "Барби"

Феновете на Барби, както и някои холивудски звезди, се включиха в социалните мрежи, споделяйки разочарованието си от това, че Роби и Геруиг бяха оставени извън тези две категории, въпреки че филмът получи номинация за най-добра лента. Райън Гослинг и Америка Ферера получиха номинации съответно за най-добър актьор и актриса в поддържаща роля.

Гослинг също пусна изявление след номинацията си, в което каза, че е „горд“ от номинацията си, но „разочарован“ от пренебрежителното отношение към Геруиг и Роби, добавяйки: „Няма филм за "Барби" без Грета Геруиг и Марго Роби, двете най-отговорни за този създаващ история, световно известен филм.“

Голдбърг, която има Оскар за най-добра актриса в поддържаща роля за участието си в "Ghost" от 1990 г., каза: „Няма пренебрежение и това е, което трябва да имате предвид: Не всеки получава награда. Филмите, които обичате, може да не се харесат на хората, които гласуват“.