0

А ктьорът Любо Нейков става стриптийзьор в най-новата театрална постановка, разкри пред „Телеграф“ Деляна Маринова-Джуджи, която е един от продуцентите.

Пиесата е написана от Влади Априлов и носи точно това заглавие - „Стриптийзьори“. В нея ще влезе и друг любим комик - Ненчо Илчев, както и младият актьор от Сатиричния театър Васил Грънчаров, който участва и в първата продуцирана от Джуджи постановка „Одървеният“.

Драми

Действието се развива някъде в Италия в днешно време. Разхвърляна таванска стая, трима застаряващи бивши стриптийзьори, болни и съсипани от безпаричието и личните драми, с проблеми от всякакъв характер, които се представят за актьори и могат да разчитат само на едно - да стигнат до края. Една свадлива хазяйка, на която дължат наем за осем месеца… И после всичко се завихря в шеметна лудница от допуснати грешки, компромиси, желания и емоции! Следват много смях, великолепен хумор, шок и неочаквани обрати, вълнуваща режисура и брилянтен актьорски състав. Това е в общи линии сюжетът на „Стриптийзьори“.

Премиера

„Героят на Любо Нейков - Джовани, е с деменция, Енцо на Ненчо Илчев има проблеми с простатата, а Васил Грънчаров е с машинка на сърцето. Режисьор е Ованес Торосян, който е уникален и се справя чудесно. Не знам дали е заради това, че и той е актьор и умее много добре да покаже на другите какво иска от тях. Декорът е пищен, с много от техните костюми и реквизити от миналото, с което живеят“, издаде Деляна Маринова. Тя е копродуцент заедно с Александър Пеновски, сценографията е на Светла Колева, а в ролята на хазайката е Красимира Демирова. Премиерата е на 7 и 8 юли в Театро отсам канала, а след това ще гостуват в Козлодуй (12 юли), Стара Загора (15 юли) и Бургас (22 юли). “С Любо трябваше да работим заедно по друг проект, който не можа да се осъществи, но покрай това станахме близки. Предложих му тази пиеса, той я хареса и се съгласи. А за мен е истинска чест присъствието му във втория ми театрален проект. Любо предложи Ненчо за една от ролите и е истински късмет, че успяхме да си напаснем програмите, тъй като и те са страшно заети“, разказа още Джуджи.

Калоянчев влиза в „Одървеният“

Джуджи е подготвила и чисто нова версия на първата си черна комедия „Одървеният“, вече с подзаглавие „Ол инклузив“. Новото попълнение в нея е синът на легендарния български актьор Георги Калоянчев – Ивайло Калоянчев, който единствен го наследи на сцената. Деляна Маринова е говорила с автора Анатолий Крим и за вариация, в която да промени образа от мъжки на женски, който да играе тя. В останалите роли са Ованес Торосян, Васил Грънчаров, Илияна Лазарова и Галин Найденов. Следващото представление е на 23 юни от 19 ч. в театър „Сълза и смях“. „Очакват ви шокиращи обрати и огромно количество комични ситуации, не само няма да можете дъх да си поемете от смях, но и ще се насладите на великолепните актьори“, добави продуцентката.