0

К ъщата на Тина Търнър може да се превърне в музей. Според информация на Mirror съпругът на починалата на 24 май американска суперзвезда планира да използва имота, за да изложи предмети, свързани с кариерата на кралицата на рок енд рола. 

Къщата, придобита през 2021 г., се намира на около 30 минути от имението, в което Тина Търнър е живяла с Ервин Бах в Кюснахт, Швейцария. Вилата е на стойност 58 милиона паунда. 

В Браунсвил, родният град на певицата в Тенеси, кметът планира да издигне статуя, в близост до гимназията "Карвър", където Тина е учила, когато е била тийнейджърка. В същия американски град вече ѝ е посветен паметник.

Предстои да се разбере кой ще наследи огромното ѝ състояние. Децата на Тина Търнър - Крейг и Рони са починали. 

Най-големият се самоубива през 2018 г., когато е на 60 години. По-малкият, роден през 1960 г. от брака ѝ с Айк Търнър и известен като бившия съпруг на Афида Търнър, е намерен мъртъв преди няколко месеца.

Ако Ервин Бах не наследи цялата сума, вероятно Айк Търнър-младши и Мишел Търнър, двете деца на първия ѝ съпруг, ще получат част от 250-те милиона евро. Афида Търнър също би могла да бъде един от наследниците.