0

А ктрисата Василена Винченцо облича булчинска рокля за ролята си на Евридика в новия спектакъл на Народния театър „Орфей“ на словенския режисьор Йерней Лоренци. Това издаде фотографът на първата ни трупа Стефан Н. Щерев. Той засне и пусна в социалните мрежи клипче от репетицията, тъй като екипът на продукцията пази в пълна тайна всичко за премиерата на 11 и 12 октомври.

Контрабас

Щерев е запечатал емоционално изпълнение на италианския хит на Ал Бано и Ромина Пауър „Феличита“ (“Щастие“) на актьора Дарин Ангелов. Колегите му също се включват със съпровода – Валентин Ганев опъва струните на контрабас, на който просвири преди 2 г. заради хитовия си моноспектакъл „Контрабасът“, Стелиан Радев акомпанира на пианото, а във вокалната група се включват Ненчо Костов и Димитър Николов. През това време облечената в булчинска рокля Василена Винченцо танцува на сцената. Тя обаче няма да бъде единствената Евридика в спектакъла, а ще са няколко, като друга най-вероятно ще е Ева Данаилова. 

Репетиции

На други снимки от репетиции се вижда и Деян Донков, на когото режисьорът е затворил устата и според слуховете в коридорите на Народния той няма да произнесе нито една реплика в представлението. А в същото време е спряган за най-главната роля – на Орфей. Останалите роли са поверени на Владимир Пенев, Жорета Николова, Биляна Петринска, Радена Вълканова, Гергана Змийчарова и Александра Василева. Всички те ще бъдат облечени в много интересни и атрактивни костюми. „Шивачките също пазят всичко в тайна, платовете пристигат в черни пликове, за да не се вижда какви са“, споделиха пред „Телеграф“ от Народния.