0

Л юбимият комик Руслан Мъйнов влиза в една от емблематичните роли на ненадминатия Луи дьо Фюнес.

Това обяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов при представянето на програмата за новия сезон. Това е своеобразно завръщане на звездата от „Столичани в повече“ на легендарната сцена, тъй като след дебюта си преди 20 г. не е участвал в други представления на трупата. Самият Сърменов призна, че е впечатлен колко сериозно работи Мъйнов, с когото са си партнирали тогава.

Памет

Руслан Мъйнов ще играе ролята на Бертран Барние в пиесата „Оскар“ от Клод Мание, чиято премиера е планирана за 22 февруари. Френската пиеса е играна в парижкия театър „Атене“ в края на 50-те, а в главната роля е бил легендарният Жан-Пол Белмондо. Десетилетие по-късно, по сюжета режисьорът Едуар Молинаро снима филм, като поверява централния образ на Луи дьо Фюнес и именно той остава в паметта на няколко поколения зрители. „Гледах филма като малък, но сега нарочно няма да си го пусна, тъй като Луи дьо Фюнес е прекалено ярък, а не искам да го повтарям“, коментира пред „Телеграф“ Руслан Мъйнов.

Енергия

Той сподели, че от Сатирата са го поканили, прочел е сценария, харесал му е и се е съгласил да участва. „Не мога да кажа подробности, тъй като сме още в началото на процеса. Но е хубава роля, има какво да се играе. Ситуационна френска комедия. Има много енергия и ярки реакции“, добави комикът. Той ще си партнира с колегите си Александра Сърчаджиева, Анджелика Джамбазова, Маргарита Хлебарова, Мартин Гяуров, Пламен Великов и др., а режисьор на спектакъла е Венцислав Асенов.

Сюжет

Една сутрин през уикенда големият индустриалец Бертран Барние е събуден от неканен гост. Оказва се един от служителите му – Кристиан Мартин. Целта на посещението му е да поиска увеличение на заплатата от 2000 франка на 50 000 франка на месец. Той се нуждае от толкова висока заплата, за да поиска ръката на любимата си, свикнала с охолен живот. След много кавги, заплашвайки да напусне за основния конкурент, Кристиан успява да принуди скъперника и чудат мосю Барние да изпълни молбата му и да увеличи заплатата си до 15 хиляди франка на месец.