0

Л юбимият на няколко поколения певец Владимир Ампов-Графа ще изнесе първия си концерт в столичния клуб на открито в Борисовата градина - Маймунарника.

Заедно с колегите си музиканти Александър Обретенов – бас, Мирослав Иванов – китара, Борислав Бояджиев-Борче – перкусии и барабани, и Венци Трифонов – кийборди и духови инструменти, Влади ще забие в топлата августовска нощ на 26-и.

Програмата

Специално за събитието Влади Ампов-Графа създаде любопитно видео, в което свири на китара в гората и изпълнява един от най-големите си хитове и любим на родните меломани „Давам всичко за теб“. В режисирания от Драго Шолев клип мъже, преоблечени като маймуни, се приближават бавно към певеца и се наслаждават на гласа му. Те са препратка към името на заведението в Борисовата, а феновете вече си купуват усилено билети за проявата, показа проверка на „Телеграф“. Цената на билетите е 25 лв. „Концертът е много добре разпределен като баланс между по-бавни и по-бързи песни. Хората ще могат да се забавляват, да танцуват, да пеят с нас, да се смеят, защото има моменти, в които ние се шегуваме на сцената. Хората ще могат да чуят Борчето и Миро да пеят бек вокали. Идеята ми беше да няма излишна помпозност. През годините съм правил много по-технологични концерти с много светлинни ефекти. Сега ще е малко по-минималистично, но това не означава, че няма да изглежда добре визуално. Напротив. Концепцията просто е друга – по-плавно се случват нещата. Искаме да създадем усещането, че сме си вкъщи, че сме се събрали в задния двор на къщата и си свирим, и си пеем“, разказа Влади преди време за програмата пред „Телеграф“.

Публика

Владимир Кирилов Ампов е роден на 21 юли 1978, познат с артистичния псевдоним Графа, той е певец, композитор и музикален продуцент. Роден и израснал в София в семейство на музиканти, Графа започва да се занимава с музика още в ранна детска възраст. Първото му участие пред публика е на 10 години, когато заедно с родителите си изпява песента „Мама, татко и аз” пред многобройна публика. На 29 г. Графа вече има издадени 8 албума („Гумени човечета“, „Зелен хайвер“, „6 е по-добре“, „Токов удар“, „Давам всичко за теб”, „Искам те“, „Ако има рай“, „Слънце в очите ти“, „Честно в очи“), както и повече от 20 сингъла, наредили се сред топ 10 на българските музикални радио- и тв класации, сред които: „Слънце в очите ти”, „Давам всичко за теб”, “Секс за пари”, „Искам те”, „Най-щастливият човек на света”, „Ако има рай” и много други. През 2009 г. Графа е първият български артист, покорил световната музикална класация MTV’s World Chart Express с песента си „Ванилия”. Там има и още 11 излъчени негови песни.