0

П етима души са обвинени за смъртта на актьора Матю Пери, койт почина от предозиране с кетамин. 

ПЪЛЕН ОБРАТ: Матю Пери - убит! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Повдигнатите им обвинения са за това, че са предоставяли кетамина, който причинил смъртта на Пери през октомври.

Петимата са: личният асистент на актьора, Кенет Ивамаса; двама лекари, Салвадор Пласенсия и Марк Чавес; Ерик Флеминг, познат на Пери; и познатата като Кралицата на кетамина Джасвен Санга.

„Обвиняемите са се възползвали от проблемите със зависимостта на г-н Пери, за да забогатеят“, каза американският прокурор Мартин Естрада.  „Те са били по-заинтересовани да спечелят от г-н Пери, отколкото да действат за неговото благополучие“, добави прокурорът.

Санга е обвинена за разпространение и прозиводство ма кетамен и метамфетамин.

ДАЛИ Е ИНЦИДЕНТ? Разследват смъртта на Матю Пери

Д-р Пласенсия е обвинен в разпространение на кетамин. Ивамаса, Флеминг и д-р Чавес са обвинени отделно във връзка със смъртта на актьора.

Кенет Ивамаса, асистентът на Пери, се призна за виновен за това, че е снабдявал Пери с кетамин, като дори му го е инжектирал дневно, дори в деня на смъртта на любимия актьор.

Д-р Чавес от Сан Диего се призна за виновен по обвинение, че е разпространявал кетамин. Ерик Флеминг също е обвинен за разпространение на кетамин, който довел до смърт. Флеминг признал, че взел наркотика от Кралицата на кетамина.

ИСТИНАТА ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ: Стана ясна причината за смъртта на Матю Пери!

След смъртта на Пери полицията открила съобщения между д-р Пласенсия и д-р Чавес. От тях става ясно, че двамата са били част от престъпна мрежа, отговорна за разпространението на кетамин на Пери и други лица.

Д-р Пласенсия изпратил съобщение на д-р Чавес за закупуване на кетамин от Пери. В последващо съобщение Пласенсия е обсъдил с  Чавес колко да таксува Пери, като му написал: „Чудя се колко ще плати този идиот“ и „Нека разберем“.

Властите също така твърдят, че след съобщения в медиите за смъртта на Пери, обвиняемите са се опитали да прикрият участието си.