0

П острадали разказват в нов филм за посегателствата на продуцента Харви Уайнстийн. Лентата представя историите на жените, осмелили се да споделят за сексуалните посегателства на холивудския продуцент.

В главните роли са актрисите Кери Мълиган и Зоуи Казан, които се превъплъщават в журналистките Меган Туохи и Джоди Кантор. Двете пишат книгата, в която разказват за множеството посегателства върху жени на Уайнстийн. За работата си по нея те са отличени с награда “Пулицър”. Филмът, по книгата от 2019 година, е със заглавие “Тя каза”.

На червения килим застанаха още бившата асистентка на Уайнстийн Зелда Пъркинс и нейната колежка Роуина Чиу.

Публичните оплаквания на жертвите на сексуален тормоз от страна на продуцента започнаха през 2017 г. и доведоха до създаването на глобалното движение #MeToo.

След първите публични обвинения срещу филмовия продуцент последваха още близо 100 разказа на пострадали. Сред тях и актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек.

Харви Уайнстийн отрича да е имал интимни отношения без съгласието на жените.

Припомняме, че холивудският продуцент бе осъден в Ню Йорк през март 2020 г. на 23 години затвор за изнасилване и сексуално посегателство срещу две жени. Сега 70-годишният бивш филмов продуцент се изправя пред съда в Лос Анджелис по 11 нови обвинения. Те се отнасят за периода между 2004 и 2013 година и са за аналогични престъпления, извършени в хотели в Лос Анджелис. Уайнстийн отрича да е виновен.

Носителят на “Оскар” продуцент на “Влюбеният Шекспир” и “Криминале” твърди, че сексуалните му контакти са били по взаимно съгласие. А неговият адвокат бе категоричен пред пресата, че последният кръг от обвиненията на Западния бряг са “отпреди много години”. Според него те не могат “да бъдат доказани или потвърдени от каквито и да е съдебни доказателства” или „достоверни свидетели“, писа NOVA.