0

Б ратът на Михаел Шумахер Ралф каза, че легендата на F1 може никога да не се възстанови напълно от ужасяващата си катастрофа със ски през 2013 г.

Той каза, че „нищо не е както преди“ след катастрофата въпреки напредналото медицинско лечение.

10 ГОДИНИ СЛЕД ТРАГЕДИЯТА: Близък на Шумахер обяви угаснала ли е надеждата!

Състезателната икона не е виждана публично след инцидента си във Френските Алпи през 2013 г. и много малко се знае за състоянието му.

На 29 декември ще се навършат десет години, откакто Шумахер, до голяма степен считан за най-добрия пилот в историята на Формула 1, претърпя катастрофата, която го остави в кома за 250 дни.

Семейството му е запазило информацията за възстановяването и състоянието му до голяма степен поверителна и само най-близките знаят всички подробности.

Преди това Ралф разкри, че дори на него не му е било позволено много да контактува със семейството на брат си.

10 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: Разкриха две фатални грешки, довели до инцидента с Михаел Шумахер

В интервю за немското списание Bunte той твърди, че ги обича и винаги ще бъде до тях, ако някога имат нужда от него.

И сега, точно преди десетата годишнина, 48-годишният Ралф призна: „Липсва ми Майкъл от старите дни. Животът е несправедлив от време на време. Майкъл имаше голям късмет през целия си живот, но тогава се случи този трагичен инцидент“.

„Майкъл не беше само мой брат. Когато бяхме деца, той беше и мой треньор и ментор. Той ме научи буквално на всичко за състезанията“, спомня си Ралф.

„Може да имаме възрастова разлика от седем години, но той винаги беше до мен. Състезавахме се заедно, тренирахме маневри за изпреварване и всичко, което има значение в моторните спортове“, добави Ралф.

Грозна гавра с Шумахер! (ВИДЕО)

Той също се състезава и спечели шест Гран При на Формула 1, заяви, че е имал честа да се учи от най-добрия.

По думите му катастрофата се е отразила най-много на децата на Михаел. „Животът понякога е несправедлив. Онзи ден носи много лош късмет. Тази съдба промени семейството ни“, каза Ралф и добави, че когато види децата на брат си сърцето му се усмихва.